Nemrég végeztem, és van egy jogi diplomám. és tudom, hogy egy ügyvédi céghez, vagy egy magánszemélyhez kell mennem gyakorlatra. Hol kereshetnék magányszemélyt? akinél Bojtárkodhatnék?
Egy magánszemélynél hogyan tölthetnéd a ügyvédbojtári éveket?? Magánszemély nem munkáltató és olyan, hogy magánszemély ügyvéd nincs.
Vannak egyéni ügyvédek és vannak ügyvédi munkaközösség/iroda tagjai ügyvédek. Azt hiszem ezt nálam sokkal jobban kéne tudnod, ha frissen végeztél a jogi egyetemen.
Egyébként ez általában ismeretség útján megy, illetve azok az ügyvédek, akik bojtárt óhajtanak foglalkoztatni, meghirdetik.
Ha pedig van konkrét elképzelésed arról, hogy mely ügyvéd mellett töltenéd ezeket az éveket, megkeresed és kész.
Te, csak szeretnél jogot végezni kisfiam.....
Ha túl vagy egy-két finom kis nemeztközin, eun, pénzügyön, már eszedbe sem jut a te valamikor emelt szintű töri , magyar érettségid!
Na, és ez a fogalmazás! Jogon két lábbal rugnának ki ilyennel.
Túljátszottad a virtuális szereped.:))
te tényleg nem vagy jogász
ügyvédi cég nincsen
magánszemélynél nem lehet bojtárkodni
kit érdekel, hogy milyen érettségid van, ha van diplomád?
(sajnos még nincs)
Hát, ha te tényleg végzett jogász vagy, akkor én most hagyom abba a jogot...
Először is: a diploma kiadásának feltétele a szakmai gyakorlat. Másodszor: "bojtárkodni" ügyvédhez, ügyvédi irodába, cégek jogi osztályára, ügyészségre, közjegyzőhöz stb. mehetsz, a státuszod is ettől függ(ügyészjelölt, ügyvédjelölt, stb.) Az itt megszerzett 3 év után mehetsz majd szakvizsgázni. Harmadszor: gratulálok a nagyon jó érettségi bizonyítványodhoz, jogi diploma birtokában ez valóban nem elhanyagolható; annak is örülök, hogy az egyetemen is nagyon jól tanultál(felénk ilyenkor azt írják, hogy summa cum laude, vagy cum laude).
Sok sikert az élethez.
Melyik egyetem volt a szerencsés?
na akkor felelj!
(1) ki az első ember abban az épüetben ahol diplomát szeretél?
a rektor, a dékán vagy az elnök?
(2)
mondj 3 olyan pázmányos oktatót akik alkotmánybírák voltak vagy most is azok
(3)
milyen származású a római jog oktatója, mi az anyanyelve?
-----------
A Budapesti és a Magyar Ügyvédi Kamar web-lapján találsz álláshirdetéseket.
Egyébként sok esetben fizetned kell, hogy egyáltalán alkalmazzanak. A kifizetett összegből adnak aztán vissza fizetést, minimálbért.
Sajnos a jogi pálya lassan inkább csak hobby, mint pénzkereseti és megélhetési lehetőség. Minél később találsz állást, annál jobban elfelejted, amit tanultál.
Ügyvédjelöltként minimálbér, bírósági ügyészségi titkárként max. nettó 150-160 ezer ft.
Multi cégnél meg inkább menedzser vagy, mint jogász.
Érdemes lenne elgondolkodni, hogy amíg a szomorú ezt mondani de a "jogász hobbynak" élsz, mellette protekció nélkül miből fizeted ki a számlákat.
Sajnos hatalmas erőfeszítések ellenére is, kénytelenek sokszor a jogászok akár főzelékbárt vagy abc-t, esetleg kocsmát nyitni.
Tudom, hogy az előttem választ adók is aggresszívak voltak, de sajnos a jogi diploma egy hatalmas átverés!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!