Bolti lopással vádoltak igazságtalanul. Pontos részlet alul. Tehetek- e valamit, hogy "kárpótlást" kapjak?
Egy boltban megvádoltak minket bolti lopással.
Úgy történt, hogy levettem a polcról egy 150 ft értékű tárgyat, majd később mégsem kellett és visszaraktam. Egy eladó látta ahogy kiceszem, de azt, hogy vissza azt nem, és ezt elmondta a biztonsági őrnek. Mikor kifizettük amit vettünk az őr a bejárati ajtónál várt. Lopásgátló berendezés egyáltalán nincs a boltban, de kamerával maximálisan fel van szerelve. Az őr betessékelt minket az irodájába, és ott mindent ki kellett pakolnunk. Míg odáig elvezetett minket ismerősök, eladók úgy néztek ránk, mint valami nagy tolvajokra. Mikor készlettem, tehát engem átnéztek elakartam menni, de a biztonsági őr arrogánsan rám szólt, hogy hova megyek, ne menjek sehova, akkor mehetek ha ő azt mondja. Majd amikor kész lettünk látták, hogy nem loptunk semmit, akkor még csak.bocsánatot sem kértek, és amikor jöttünk ki szintén úgy nézett ránk némely ember, mint valami nagy bűnözőkre.. Szerintem nem jól jártak , de nem tudom biztosan.. Nagyon szépen kérem, hogy csak az válaszoljon aki érr a jogokhoz. Köszönöm!
Kedves kérdező!
A helyzet az, hogy ti ott rosszul kezeltétek a helyzetet, ahogy az őr is. (általában rosszul kezelik)
Maximum az önérzeted sérülhetett, amiért ilyen meghurcolásban, vagy rosszalló tekintetekben volt részed. Amúgy szerintem ne foglalkozz vele. Jogilag van rá lehetőség, hogy emiatt pert indíts, de tökre felesleges. A jogi képviselőjük ugyanis azt fogja mondani, hogy senki sem kötelezett rá, hogy bemenj a boltba, ráadásul ha bementél, akkor erre számíthattál. A bolti dolgozó úgy látta, hogy valami hiányzik és megkérte a biztonsági őrt, akinek meg ez a feladata, hogy megakadályozza a lopásokat.
Akkor kellett volna szólnod, amikor rádszólt, hogy ne menj sehova. Megmondani az őrnek, hogy te önszántadból vagy itt, mivel nem talált nálad semmit ezért nincs joga veled így beszélni. A vásárlók könyvében ezt megjegyezhetted volna, de hogy ezért bármilyen anyagi kompenzációt kapj...Erre szinte semmi esély.
ezen én is gondolkodtam, hogy érdemes-e jó nagy hangon megkérdezni, hogy én nem loptam, és azok előtt fog-e bocsánatot kérni, akik előtt bekísér ?
de akkor ott pakoljam ki a szatyromat, vagy vetkőzzek le ???
nem jó szitu ez sehogysem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!