Hogyan szabályos egy végrendelet ha nem akar az ember mást bevonni (azaz tanúkat, közjegyzőt)?
miket szükséges benne megemlíteni h halál után ne lehessen semmi probléma a rokonoknak?
(még egyelőre talán nincs erről szó, csak szeretném bebiztosítani a dolgokat jó előre, mert elég veszélyes műtétem lesz)
Lehetőleg saját kezűleg kell írnod, úgy, hogy sehova ne lehessen utólag beleírni, vagy kijavítani. Minden egyes oldalt alá kell írnod saját kezűleg. A két tanunak elég csak a végén, vagy ha borítékba teszed, akkor a borítékra írni a nevüket. A borítékon legyen rajta, hogy végrendelet.
De ha komolyabb hagyatékról van szó, akkor inkább közjegyzővel készíttetném el. Nem olyan hatalmas összeg, amiért elkészítik.
"A saját kezűleg írt végrendelet akkor érvényes, ha azt a végrendelkező az elejétől a végéig kézírással maga írta és aláírta. Ebben az esetben tanúk alkalmazása nem szükséges."
köszi nemáááá, én is így emlékeztem, csak szerettem volna biztosra tudni.
viszont még egy apróság .. a "szóbeliség" alatt elfogadható pl videokamerára vett végrendelkezés is? mivel az a feltétel fenn áll h csak igen nagy nehézséggel vagy nem is tudna írni, de attól még a videokamerát be tudja kapcsolni, és akkor megörökíti egy az egyben az akaratát .. (tényleg indokolt sürgősség, és erős látásproblémákkal küzdő ember esetén aki ezt magánvégrendeletként akarja hagyni, nem akarja h más értesüljön róla a halála előtt. ez a rövid oka)
erre van esetleg bírósági gyakorlat? mennyire jöhet ez szóba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!