Milyen jogi következményei vannak annak, ha hamisítványt értékesítek öntudatlanul? Többi lent
Figyelt kérdés
Van egy amerikai cég, akiktől rendelhetnék órákat, táskákat stb... mivel az áruk teljesen reális, mint az eredetié, ezért úgy gondolom, hogy eredeti árukról van szó, hiszen már évek óta működő cégről van szó. Félek értékesíteni, mert mi van ha esetleg mégiscsak átverés lenne és nem eredeti az áru? Terhel engem a felellősség, ha én jóhiszeműen azt hittem eredeti az áru? (csak hogy példát mondjak, egy replay óra 250dollár, szóval nem gondolom, hogy egy hamisítványért ennyit elmernének kérni nem?)2013. szept. 10. 09:28
1/5 anonim válasza:
Terhel büntető jogi felelősség.
Hamisított árut tovább adod, az csalás.
Fel kell tüntetned, hogy nem eredeti, csak utánzat.
Én ilyenbe nem vágnék bele, csak ha kétséget kizáróan bizonyított, hogy eredeti az áru.
UI:"értékesíteni öntudatlanul" nem lehet,mert akkor ájultan fekszel valahol.
2/5 anonim válasza:
Ha kisebb utánajárás során nem deríthető ki a hamisítás ténye, akkor jóhiszeműség fennáll.
3/5 anonim válasza:
az gondolom replica akar lenni, és nem replay ... a replika - mint a megnevezés is mutatja - nem eredeti, hanem másolat ... különböző minőségű másolatok vannak, van ami felér az eredetivel, van ami selejt ... tehát replicát eredetiként nem adhatsz el
továbbá ez már kereskedés, ha nagyban akarod művelni
a net tele van replicákkal, és nem tudom hogyan viszonyulnak hozzá az eredeti termék gyártói
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) nemááá, azért annyira nem vagyok buta, hogy ne tudjak különbséget tenni a replay, és replica között :))) a Gas, DKNY, Ed Hardy, Versace és sorolhatnám nem összekeverhető szó a replica szóval :)))) De azért aranyos vagy, hogy figyelmeztettél :)
2013. szept. 10. 10:59
5/5 anonim válasza:
bocs ... ezek szerint a Replay is egy márka ... mindent én sem tudhatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!