Nálunk Magyarországon legális az otthonoktatás?
Legyetek szívesek idevágó törvénycikket is linkelni, köszi.
Esetleg egy törvénytár linkje sem ártana, ha tudtok egyet.
Bocs azt hittem "otthonkutatást" írtál, most látom, hogy nem.
Az otthonoktatásról annyit tudok, hogy van olyan, hogy magántanulónak megy valaki, már a 2000-es évek elején is volt ilyen, azt nem tudom milyen indok kell hozzá, de félévkor és év végén be kell menni vizsgázni és csak az iskolai anyagot szabad oktatani a gyereknek, nem ilyen alteres halandzsákat mint Amerikában.
Pont arra voltam kiváncsi, hogy lehet-e úgy otthonoktatni, mint Amerikában, azaz a véleményszabadságnak és a szülői jogok tiszteletbentartásának megfelelően.
És hogy megkerülhetőek-e így az olyan marhaságok, mint pl. az evolúció hipotézise.
Avagy diktatórikus oktatási rendszer van-é, mint a németeknél?
"És hogy megkerülhetőek-e így az olyan marhaságok, mint pl. az evolúció hipotézise."
Te inkább ne akarj senkit tanítani.
jogszabályt én se tudok sajnos, ellenben gyakorlati példát többet is. igen, működik a dolog, hogy kinél mennyire szabályosan, na látod az egy jó kérdés, mert abszolút egyénfüggő, de ha van nyomós indok rá, akár egész évben se kell betenni a lábát a diáknak a suliba, sőt, olyanról is tudok, akinek félévi vizsgákat se kellett letennie, egyedül év végén összeröffentek egy igen formális vizsgázgatásra, ahol a diák a jó nagy semmire mindig kapott egy 4-es vagy egy 5-öst azt ennyi.
az elvi lehetőség megvan, de persze kérdés, mennyire hasznos ... (súlyos betegség esetén szoktak ilyet vagy a másik gyakori eset amikor élsportoló a diák, és mindent az edzéséhez igazítanak, sulit nem igazán lát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!