Igaz, hogy Magyarországon a drogfogyasztás nem illegális csak a drogbirtoklás?
Vannak országok, ahol maga az a tény illegálissá tesz téged, hogy valaha drogoztál. (Egy extrém példa például Szingapúr, ahol a reptéren szúrópróbaszerűen vérvizsgálatot csinálhatnak, és ha észrevesznek, mondjuk Cannabis-nyomokat a véredben, akkor kivégeznek).
Ilyen értelemben Magyarországon a drogfogyasztásnak maga a ténye illegális vagy csak a drogbirtoklás az?
Sajnos bár így lenne hogy lehetne legálisan használni, de nem ilyen egyszerű
Engem bizony előállítottak már, volt nálam 2cigire való marihuána, mindenre válaszoltam készségesen, kérdezték fogyasztottam-e, mondtam igen egy szálat alkohol helyett, és b*sztak komolyan venni, úgy kezeltek mint egy hülyét
Tavaly nyáron volt ez, szóval illegális mindkettő sajnos, kivétel a Heroin, amit Magyarország is tabuként kezel, a használókat nem büntetik semmilyen módon, inkább segítik az adagok hozzájutását mondjuk börtönben
De te birtokoltál, mert volt nálad két ciginyi marijuana.
Én olyan esetekről beszélek, hogy mondjuk átmész egy drogos haverodhoz és elszívsz nála egy füves cigit, vagy kimész egy napra fapados repülővel Hollandiába és ott füvezel, aztán visszajössz, ezek a dolgok illegálisak-e vagy nem?
"agy kimész egy napra fapados repülővel Hollandiába és ott füvezel, aztán visszajössz, ezek a dolgok illegálisak-e vagy nem?"
Olvasd el a BTK területi hatályra vonatkozó részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!