Ez a vásárló megtévesztésének minősül? Meg lehet fogni valahogy jogilag az ilyet?
A történet a hozzánk közeli Tescoban játszódott (nem először). Most épp egy ásványvízzel csinálták a következőt: az ára általában 90-110 ft között szokott változni. Ez rendben is lenne, szívük joga. De most felemelték 140-re (még ez sem lenne baj, szintén szívük joga), de volt képük nagy betűvel odaírni, hogy AKCIÓ! Szerintem ez felháborító, ilyen hülyének nézik, akiből élnek? Mivel már nem először csinálják ezt, most betelt a pohár, tuti be nem teszem oda többet a lábam.
De azért érdekelne, hogy jogilag ezt megtehetik-e...
Ez bevett szokás minden nagyobb multinál, én még a Lidl-ben fotóztam olyat hogy az "akciós" címke alatt ott volt a régi ár, ami olcsóbb volt mint az "akciós".
Nem hiszem hogy tehetnél valamit, de nem értek hozzá, ha van rá energiád és időd akkor kérdezd meg a fogyasztóvédelmiseknél, de vajmi kevés esélye van egy "átlagembernek" a multik ellen, meg vannak nekik a kiskapuik az ilyen esetekre biztos vagyok benne
A legjobb amit tehetsz, hogy bojkottálod ezeket a helyeket
Mi köze ennek a politikához?
csekkold le cuccot, mielőtt pénztárhoz viszed, és amúgy utána is a blokkot!..
Mindenben igazat adok neked, de ne sz&rjunk a mosdóba!
Ez nem ide tartozik!
" tuti be nem teszem oda többet a lábam. "
-ha mindenki így tenne,akkor talán észrevennék magukat,
Ez nem Amerika, ott talán még a gatyájukat is elperelhetnéd. De ahogy írták ez bevett szokás, de nem csak a élelmiszerláncoknál, hanem pl. a cipőboltoknál is. Én a playersroom-nál láttam hasonlót. Ki volt írva, hogy 30-50%-os kedvezmény pedig az eredeti árból maximum pár 100 Ft-ot engedtek, de olyan is volt amelyiknek az ára emelkedett.
Több boltban is amikor kitesznek akciós cinkéket és áthúzva láthatjuk az eredeti árat alatta az akciós árral akkor nem is a reális eredeti árat írják rá, hanem egy olyan árat amelyik felkelti a vásárlók érdeklődését és a termék megvásárlásra készteti őket. Egyszerű marketingfogás.
Amikor évszakok végén szoktak lenni a nagy kiárusítások (pl. most lesznek majd a nagy nyár végi leértékelések) és mindegyik bolt tele van nyomva akciós feliratokkal, nem kevés helyen 50%-os leárazást is ígérve akkor a valóság az, hogy messze nincs akkora leértékelés.
Tehát, ha akciósak is a termékek akkor sem annyival amennyivel meghirdetik és általában az eredeti ára sosem annyi volt amennyit az akciós termékeknél feltüntetnek. Tehát, ha veszel pl. egy akciós pólót 4 ezer Ft-ért, azért, mert azt hiszed, hogy jó vásárt csináltál abból adódóan, hogy az eredeti árnak 6 ezer Ft volt feltüntetve akkor valószínűleg jól átvertek. Lehet, hogy az eredeti ár 4200 Ft volt, de ugye ekkora leértékelés nem fogja meg a vásárló figyelmét.
"Mi köze ennek a politikához? "
Te ma egy kávéval kevesebbet ihattál, mert ez a törvények, jog kategóriában van.
Kérdező, ez elméletileg jogellenes, gyakorlatilag semmit nem tudsz ellene tenni, a fogyasztóvédelmi hatóságok sem foglalkoznak semmivel. Nekem az OTP-vel volt egy évekig elhúzódó ügyem, le akartak húzni (2 éven keresztül többször levelekkel fenyegettek egy fenn nem álló tartozás miatt, miközben ők szegtek szerződést). Minden papírt elküldtem a fogyasztóvédelmi hatóságnak, részletesen leírtam, hogy mit csináltak. A hatóság nem csinált semmit. Szóval én azt javaslom, fordítsd arra az energiád, amiből hasznod is van; ha a közösségért akarsz valamit tenni, abból sajnos ma Magyarországon nem lesz.
"Ez nem Amerika, ott talán még a gatyájukat is elperelhetnéd."
Ez igaz, polgári peres úton ebből semmi hasznod nem lesz, de vannak fogyasztóvédelmi szabályok, amiket be kellene tartsanak, és amiket ha nem tartanak be, bírságolás kellene történjen. Pont azért kellene bírságolnia az államnak, mert ez "szokás."
Ez Tesco. Mit vársz tőlük.
Csak az agymosott barmok nem tudják, hogy ilyen helyre nem szabad menni, mert valahogy mindig átverik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!