Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A 4 hónapos fiammal nem...

A 4 hónapos fiammal nem vásárolhatok a férjemnek cigarettát vagy dohányt?

Figyelt kérdés
Szerintetek nem hülye ez a törvény? Mert amelyik gyereknek dohányzik a szülője, az nyilván otthon is látja a cigarettát. Akkor miért nem teheti be a lábát a trafikba?

2013. aug. 26. 14:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
75%

"A kocsmába sem viszed be(normális esetben),ha bekapol egy felest."

Miért ne vinném? Támasszam le a kerékpár tárolóba?

2013. aug. 26. 16:00
 12/29 anonim ***** válasza:
31%

"Nem kötelező,dohányozni!Nem is szégyen lemondani. Nem kell itt okoskodni!Ez a törvény és kész!!"

Takarodj már!

2013. aug. 26. 16:01
 13/29 anonim ***** válasza:
76%

@16:00: Engem is vitt apám, sajnos. Nem örültem neki, de nem lettem alkoholista, mint ő, mivel egy életre megutáltam csak.

A törvény rossz és hülyeség. Ezen nincs mit vitázni.

De nem sok mindent lehet tenni...

2013. aug. 26. 17:36
 14/29 nagyfiu32 válasza:
53%
ez a törvény nem hülyeség,hanem baromság,nem is értem,miért nem lehet pórázt bérelni a dohányboltokba,mert bizony a gyereket nem szívesen,hagyom egyedül az utcán,legalább ki lehetne kötni,hogy addig se szaladjon ki az útra. ez tudom elég abszurd,de sajnos ez az igazság.de nézzük a jó oldalát,legalább a parlament 2/3-a egészséges,ez is valami,a következő lépés a nemzeti kocsma lesz
2013. aug. 26. 17:46
 15/29 doboszoli ***** válasza:
67%

Valaminek maradni kellett az aljas, és álságos "újrafelosztás" után, a népnek tálalt magyarázatokból.

Ennyi maradt.

Olyasmi ez, mintha Zacher Gábor a drogfogyasztás ellen lobbizva, szabad idejében LSD-t árulna.

2013. aug. 26. 18:01
 16/29 anonim ***** válasza:
52%

"Mert amelyik gyereknek dohányzik a szülője"

... az hátránnyal indul az életben.

2013. aug. 27. 00:41
 17/29 A kérdező kommentje:
Miért indul hátránnyal?
2013. aug. 27. 18:35
 18/29 anonim ***** válasza:
54%
Például az egészsége miatt? Mert rossz példát lát a szülőktől? Mert a szülők könyvek, egészséges étel helyett cigire költik?
2013. aug. 28. 10:08
 19/29 A kérdező kommentje:

"Például az egészsége miatt? Mert rossz példát lát a szülőktől? Mert a szülők könyvek, egészséges étel helyett cigire költik?"

Csak magunkról tudok nyilatkozni másról nem, de nálunk:

1- A férjem csak a kertben dohányzik, a házban sosem

2- Nem ettől függ, hogy valaki rászokik-e

3- Megkap mindent, amire szüksége van, és nem az egészséges étel helyett, hanem mellett telik a cigarettára...

De neked ezt hiába mondja az ember, mert szerinted minden dohányos a megtestesült gonosz!

2013. aug. 28. 21:22
 20/29 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező. Sajnálatos, de vannak emberek, akik úgy gondolják, minél alpáribban válaszolnak, annál hatásosabban érvelnek. Erre a szintre nem érdemes leszállni. A trafiktörvénnyel is ez a helyzet. Nem kereshetsz logikát abban, ami egészen más célból született. E törvény kizárólag a hatalomról és pénzről szól, a dohánytermékek ártalmasságáról, használatának szabályozásáról nem szól. Dilettáns talpnyalók - meghallván a vezető sóhaját - összehánytak valamit, amire parancsot kaptak, ennyi. A 18 éven felülieknek nem úgy szól a gyerekedhez, hogy nem viheted be, hanem úgy, hogy itt van valami, ami tilos egy darabig, na de majd utána... Ismert lélektani hatás, ami tilos, az után jobban vágyódunk. Nem leszoktatni, rászoktatni akarják. Csak ez direktben nem hangzik elegánsan.

Ócska törvényeket nem kell figyelembe venni, persze arra vigyázni kell, hogy ne cselekedj saját érdekeid ellen (ne büntethessenek meg). Például álcázd a babakocsit tűzoltó autónak, szerelj rá villogót, és villogtasd (persze ne a hivatalos színekkel), és egyéb huncutságokkal már nyugodtan közlekedhetsz a dohányboltokban. Az nem tilos, csak a gyerek.

2013. aug. 29. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!