Személyi igazolvány számot postának joga van leiratni?
Figyelt kérdés
Ha kitalált számsort ír le valaki, az törvénybe ütközik?2013. aug. 14. 13:18
11/12 anonim válasza:
A szabály úgy szól, hogy tértivevényes és hivatalos irat esetén az átvevő okmányszámát fel kell írni a kézbesítőnek. Ha az ügyfél maga írja fel - akár rosszat is - azt a kézbesítő nem vizsgálja, hogy valódi-e. Ellenőrizni sem fogják. Ennyi...
12/12 anonim válasza:
Nem adhat meg rossz számot,tudniillik pont azért elkérem tőle az azonosító okmányt.hogy jó számot adjon meg,véletlenül se rosszat.Postás vagyok.A hivatalos és tértivevényes leveleket nem is kézbesíthetjük érvényes azonosító okmányszám(személyi ig,jogsi,útlevél pl.)megadása nélkül,tudniillik ez helyettesíti az átvevő aláírását.Ha rossz számot írok be az olyan mintha az ügyfél aláírását hamisítanám,aminek jogikövetkezményei lehetnek,és ebben az esetben én vagyok(leszek) a felelős.Tehát tulajdonképpen ha nem jó számot írok be akkor okiratot hamisítok.Ha az ügyfél nem hajlandó bemutatni az igazolványát,nem adom neki át a levelet.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!