Ha egy közfeladatot ellátó személy "intézkedés" alá von akkor felvehetem azt kamerára?
Például ha egy ellenőr kéri a jegyemet, akkor elővehetem a kamerámat, s belenyomhatom az arcába?Merthogy a rendőröknél erre úgy tudom van lehetőség, hogyha intézkedés alá vonnak akkor jogom van felvenni azt, de vajon így van a BKV ellenőrnél is?(pl.)
Mert mondjuk beleköt a jegyembe, vagy valamit kifogásol és akkor így eltudjuk kerülni azt,hogy egymásra mutogassunk a későbbiekben.
Egyszer már volt ilyen velem, ami nagyon elfajult és aztán csak az én szavam az övé ellen maradt, így ezzel le is volt tudva, de engem a mai napig mélyen felháborít az eset, és ha lenne bizonyítékom akár perre is mehettem volna.
(Ha nem is rögtön indítom a kamerát amint jegyet kér, hanem csak onnantól kezdve, hogy kifogásol valamit)
A viselkedése miatt te ostoba:)
Mit gondolsz, az elfajult alatt azt értem,hogy a végére már két jegyet akart kifizettetni vagy mi?!
nem. nem nyohatod az arcába
törvény van rá, hogy nem kell elviselnie.
inkább ne csalj
"felveheted, de nyilvánosságra csak úgy teheted, ha kitakarod a fejét és a torzítod a hangját. az eljárás során bizonyítékként használhatod."
Volt régen. 07.01-től előzetes beleegyezés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!