Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kell valakit életfogytig...

Miért kell valakit életfogytiglan felett még 1000 évre elitélni?

Figyelt kérdés
Ez egy poén vagy mire jó.
2013. aug. 2. 19:01
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Sztem az poén h van életfogytiglan. Aki megölt vkit az haljon meg!
2013. aug. 2. 19:05
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Én is most hallottam a híradóban, de Amerikában ez nem egyedüli eset. Én sem tudom mit takar ez a +1000 vagy akárhány év az életfogytiglanon felül és hogy miért is jó ez. Gondolom nem fogják egy cellában őrizni a csontvázát még 1000 valahány évig, aztán kiengedik, szóval jó lenne, ha valaki egyszer választ adna erre, hogy miért szabnak ki ilyen büntetést. :) Az ítélettel viszont egyetértek.
2013. aug. 2. 19:09
 3/9 anonim válasza:
100%

A bíróságok ritkán szoktak poénkodni.

Összehalmozódik.

Mondjuk valakit 3 különböző gyilkosságért ítélnek el. Kap háromszoroz életfogytiglant. Ha "csak" egyszeres életfogytiglant kapna akkor az olyan lenne mintha csak az egyik gyilkosságért ítélték volna el. Így viszont mindért megkapja külön-külön. Gyakorlati haszna persze nem sok van.

Ugyanígy van az éveknél is. Egyik bűncselekményért kap 50 évet, egy másikért 30-at, egy harmadikért 40-et és így tovább.

4/9 anonim ***** válasza:
56%
Azért, mert az életfogytiglan általában 40 évre szól és ha rendesen viselkedik kiengedik. Neki még a 40 év után van 1000 éve rá.
 5/9 anonim válasza:
9%
Azért,mert pihent agyúak.
2013. aug. 2. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
mert az életfogytiglan sokszor nem a halálig szól, pár évtized után kiengedhetik, viszont aki 1000 évet kap, azt nehezen
2013. aug. 2. 19:11
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
az mégcsak hagyján de mondták,hogy valakit 10ezer évre elítéltek. Mondom mi a szar? :D
2013. aug. 2. 19:16
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Ennek a büntetési formának az a lényege, hogy míg a tényleges életfogytiglan esetében is esélyt kap az elítélt arra, hogy egy bizonyos idő után felülvizsgálják a szabadon bocsáthatóság feltételeit, így esélyt kap arra, hogy mondjuk 30 év börtön után szabad legyen. Viszont akit elítélnek mondjuk 1000 évre, akkor azt nyugodtan harmadolhatják, az még akkor is bőven a halálig szól, ergo soha nem fogják kiengedni a börtönből.
2013. aug. 2. 19:27
 9/9 anonim válasza:
100%

Egyedül a 3-as válaszoló érti ezt senki más!

Ennek nem az a lényeg, hogy valakit egy ravasz trükkel örökre börtönben tartsanak!:)

Halmazati büntetésnek nevezik! Amikor egy személy több olyan tettet követ el amik egyenként bűncselekménynek számítanak és ezeket egy tárgyaláson tárgyalják. Ilyenkor az egyes bűncselekményekért járó büntetéseket összeadják.

2013. aug. 2. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!