Miért kell valakit életfogytiglan felett még 1000 évre
elitélni?
Figyelt kérdés
Ez egy poén vagy mire jó.
2013. aug. 2. 19:01
1/9 anonim válasza:
Sztem az poén h van életfogytiglan. Aki megölt vkit az haljon meg!
2013. aug. 2. 19:05
2/9 anonim válasza:
Én is most hallottam a híradóban, de Amerikában ez nem egyedüli eset. Én sem tudom mit takar ez a +1000 vagy akárhány év az életfogytiglanon felül és hogy miért is jó ez. Gondolom nem fogják egy cellában őrizni a csontvázát még 1000 valahány évig, aztán kiengedik, szóval jó lenne, ha valaki egyszer választ adna erre, hogy miért szabnak ki ilyen büntetést. :) Az ítélettel viszont egyetértek.
2013. aug. 2. 19:09
3/9 anonim válasza:
A bíróságok ritkán szoktak poénkodni.
Összehalmozódik.
Mondjuk valakit 3 különböző gyilkosságért ítélnek el. Kap háromszoroz életfogytiglant. Ha "csak" egyszeres életfogytiglant kapna akkor az olyan lenne mintha csak az egyik gyilkosságért ítélték volna el. Így viszont mindért megkapja külön-külön. Gyakorlati haszna persze nem sok van.
Ugyanígy van az éveknél is. Egyik bűncselekményért kap 50 évet, egy másikért 30-at, egy harmadikért 40-et és így tovább.
4/9 anonim válasza:
Azért, mert az életfogytiglan általában 40 évre szól és ha rendesen viselkedik kiengedik. Neki még a 40 év után van 1000 éve rá.
5/9 anonim válasza:
Azért,mert pihent agyúak.
2013. aug. 2. 19:10
6/9 anonim válasza:
mert az életfogytiglan sokszor nem a halálig szól, pár évtized után kiengedhetik, viszont aki 1000 évet kap, azt nehezen
2013. aug. 2. 19:11
7/9 anonim válasza:
az mégcsak hagyján de mondták,hogy valakit 10ezer évre elítéltek. Mondom mi a szar? :D
2013. aug. 2. 19:16
8/9 anonim válasza:
Ennek a büntetési formának az a lényege, hogy míg a tényleges életfogytiglan esetében is esélyt kap az elítélt arra, hogy egy bizonyos idő után felülvizsgálják a szabadon bocsáthatóság feltételeit, így esélyt kap arra, hogy mondjuk 30 év börtön után szabad legyen. Viszont akit elítélnek mondjuk 1000 évre, akkor azt nyugodtan harmadolhatják, az még akkor is bőven a halálig szól, ergo soha nem fogják kiengedni a börtönből.
2013. aug. 2. 19:27
9/9 anonim válasza:
Egyedül a 3-as válaszoló érti ezt senki más!
Ennek nem az a lényeg, hogy valakit egy ravasz trükkel örökre börtönben tartsanak!:)
Halmazati büntetésnek nevezik! Amikor egy személy több olyan tettet követ el amik egyenként bűncselekménynek számítanak és ezeket egy tárgyaláson tárgyalják. Ilyenkor az egyes bűncselekményekért járó büntetéseket összeadják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!