Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Honnan tudom, hogy magánterüle...

Honnan tudom, hogy magánterületen sátorozok-e?

Figyelt kérdés
Adott egy hely,van 1-2 ház,de elég sok a szabad zöldfelület, az út mellett lenne is hely sátorozni,nem kapuban.Vajon megbüntethetnek?Vagy először csak szólnak?
2013. júl. 27. 20:57
 1/6 szántóvető ***** válasza:
az út az közterület,a magánterületet táblával kell jelölni.de abban nem vagyok biztos hogy közterületen megengedett-e a sátorozás,gondolom erre is van valami szabály.
2013. júl. 27. 21:03
 2/6 A kérdező kommentje:
az út mellett van a zöldterület,ami ideálisnak tűnik.nincs kint magánterület tábla,én is itt akadtam el
2013. júl. 27. 21:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Erdőben magánerdőben is lehet, nem kell engedélyt kérni, csak egy nap után helyet kell változtatni.

Lakott területen szerintem csak kijelölt helyet verheted le a sátradat!

2013. júl. 27. 21:08
 4/6 A kérdező kommentje:
röpke sátorozásról lenne szó,csak egy éjszaka.megbüntethetnek ha hajnalban ott találnak?ha szólnak egyből elmegyünk
2013. júl. 27. 21:10
 5/6 anonim ***** válasza:
talán a legtisztább az lenne ha engedélyt kérnétek a helyi önkormányzattól.
2013. júl. 27. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Menjél ki a falu végét jelző táblán kívülre, és ott üss sátrat. Magyarországon nem tilos a vadkemping, csak 24 óránál többet egy helyen nem lehet tartózkodni, illetve tilos szemetelni. Úgy kell mindent otthagyni, ahogy volt.

Érdekesség viszont, hogy fát gyűjthetsz a tűzhöz például.

2013. júl. 28. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!