Hány évig lehetek gyes-en, ha?
Ezt most nem igazán értem. Szülés miért mentél a munkaügyi központba? Mire akartál jelentkezni?
Amúgy a GYES 3 évig jár, majd a mostanában megfoganó babák szüleinek lesz csak 2 év a GYES.
De írd meg konkrétan hogy mire vagy kíváncsi, mert a GYES természetesen nem függ attól, hogy bemész-e a munkaügyi központba, vagy sem. De azt nem írod, hogy mire is jelentkezel. Ha arról van szó, hogy dolgozni akarsz, akkor is jár a GYES a gyerek 3 éves koráig, de csak akkor, ha már elmúlt egy éves, szóval érthetőbben; gyes mellett a gyerek egy éves kora után lehet dolgozni. Időbeni korlátozás nélkül.
Jézusom dehogy is! 3 évig jár a GYES, folyamatban lévő kifizetéseket TILOS módosítani, tehát itt még ez nem számít. Még én is GYES-en vagyok pont egy évig, és ez a harmadik év.
Akik most vannak GYES-en, azoknak egészen biztos, hogy minden körülmények között 3 évig jár, akár dolgoztak korábban, akár nem (mert nem függ tőle), akár dolgoznak GYES alatt, akár nem (mert ettől sem függ). De még mindig nem értem, a kérdező pontosan mit akart tudni, mi áll a "ha" után.
A gyes normál esetben a gyerek három éves koráig jár. Ha tartós beteg a gyerek, akkor nyolc éves koráig, ha ikrek, akkor iskolakezdésig jár.
A gyes mellett egy éves kortól lehet dolgozni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!