Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van annak valami módja, hogy...

Van annak valami módja, hogy a hosszú ideje eltűnt apa "lemondjon" a gyerekéről?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: a gyermek születése után az apa megtette az apai elismerő nyilatkozatot, a gyermek kettős családnevet kapott. Még ugyan azon a napon (a gyermek 1 hónapos korában) az apa otthagyott csapot papot, egy éven át nem fizetett gyerektartást, nem próbált kapcsolatot tartani, telefonszámát ismeretlenre cserélte, tartózkodási helyét nem árulta el. A gyermek 1 éves korában előkerült, 2-szer meglátogatta, ígéretet tett, hogy ezentúl fizet gyermektartást, de nem tette, majd ismét eltűnt, az előzőhöz hasonló módon. Ekkor az ügy bíróságra került, a gyermeket az anyának ítélték, megállapították a gyermektartást. Az apa nem jelent meg, nem lehetett beidézni sem, csak hirdetmény útján, amiről valószínűleg nem is tudott. A gyermek jelenleg két éves, élete során 4-5 alkalommal látogatta meg az apja, egy hóbapos kora előtt, illetve kb. egy évvel ezelőtt két alkalommal. Az apa gyerektartást nem fizet, a bejelentett lakóhelyén nem lakik, tartózkodáősi helye nem ismert, munkahelye sem ismert.

El lehet valahogy érni, hogy a gyermekről "lemondassák"?

2009. okt. 21. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen mégpeideg ugyhogy valaki örökbe fogadja a gyerket ,és ö lesz a z apukája!De ugytudom ehez az kell ,hogy össze is házasodjatok!
2009. okt. 21. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem fizet gyerektartást, az bűncselekmény. Elítélhetik érte. Fel kell jelenteni, akkor majd talán a rendőrség megtalálja. Szerintem ez célravezetőbb, mint "lemondatni". Ha az övé, fizessen, ha nem, akkor menjen a börtönbe. Majd ott elgondolkozik.
2009. okt. 21. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Ja csak éppen a gyakorlatban ez másképpen van,nem csukják le sajnos érte
2009. okt. 21. 12:26
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Hát nem, ha a tartási kötelezettségének az elsőfokú határozat meghozataláig eleget tesz. De akkor legalább fizet. Ha megint nem fizet, akkor megint feljelenteni.
2009. okt. 21. 12:28
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Válasszuk ketté a dolgot, az hogy nem keresi, nem fizet egy dolog, ezért beperelheted, végrehajtják rajta, az állam pedig megelőlegezi neked.

A másik, hogy a nevén van a gyerek. Ezt a jogát sehogy nem veheted el tőle, csak ő maga mondhat le róla. Akkor is csak egy másik férfi javára, aki ezután örökbefogadja a gyereket.

2009. okt. 21. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:
27%

Kedves hölgyeim.

Ki tetszettek magukról állítani egy szegénységi bizonyítványt, azzal, hogy Önök szerint nagyobb bűn az, hogy nem fizet, mint az, hogy nem törődik a gyerekkel.

Gratulálok önöknek ehhez a pénzhajhász életükhöz, amiben gyereket csakis forintosítva tudják elképzelni.

Legalább tudni lehet miért lépett le az apa.

Alászolgája.

2009. okt. 21. 16:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Már elnézést kedves utolsó, de én nem írtam semmi olyat, hogy az a legnagyobb bűne, hogy nem fizet. Amúgy épp elég nagy gond az is, mert amíg én két évig gyed-en voltam, hát nem sok mindenre futotta. Hidd csak azt, hogy tudod, miért lépett le, ha neked így jobb, de talán én jobban tudom. A kérdés pedig nem az volt, hogy szemét-e, hanem hogy mit lehet csinálni.
2009. okt. 21. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!