Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetemen lehet viselni a...

Egyetemen lehet viselni a gáz-riasztó pisztolyom?

Figyelt kérdés

Elvileg semmi nem tilthatja meg. Egyedül pénzintézetekbe és a bíróságra nem lehet bevinni, ott ki is van téve rendesen a klasszikus pisztoly áthúzva tábla.

Más helyekre pedig szabad. Hozzátenném, hogy már 1 éve hordom magamnál folyamatosan, rejtve és még soha nem vette senki észre, hogy nálam van. Csak azok páran tudtak róla, akiknek kifejezetten mondtam (1-2 barát, családtagok).

Gimibe is úgy jártam már tavaly tavasszal, hogy nálam volt, tojtak is rá.

Csak volt a pécsi lövöldözés is az egyetemen, azért kérdezem, hátha valaki értelmetlenül fosna attól, hogy nálam van. Vagy valahogy keressem meg az egyetemem házi rendjét? De a viselését megtilthatja egy egyetem egyáltalán? Ha törvényben van szabályozva, hogy csak bankba és bíróságra tilos, akkor egy házirend nem írhatja azt felül.

2013. júl. 19. 11:49
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

20: Olyan rosszul esik, amikor valaki csak úgy ennyivel lenyomja az egész színvonalat.

Kérlek próbáljunk meg kulturáltan beszélgetni.

2013. júl. 19. 14:50
 22/27 anonim ***** válasza:
52%
Itt a te irásaid voltak az egyedüli böfögések s mert nem mindenki ért veled egyet ezért elkezdtél személyeskedni meg beszólogatni,ezzel magadról adtál egy parasztsági bizonyitványt.De ha ezt a stilust szereted akkor anyád szokott makogni.
2013. júl. 19. 14:53
 23/27 A kérdező kommentje:

22:

Kérlek hozz fel példákat arra, hogy hol kezdtem el személyeskedni és böfögni. Őszintén nem találok ilyet. Igyekeztem mindig logikus és racionális lenni, valamint ami fontosabb, bizonyítékokat felhozni arra, hogy mit miért mondok. Személyes élményeket is mondtam a saját és a környezetem életéből. Első sorban mégis ezek formálják az embert, nem pedig tények. Valószínűleg aki támogatja és aki ellenzi a fegyvereket, mindkettőnek van valamilyen személyes emléke a témával kapcsolatban, amitől kialakult a mai álláspontja, de ez nem feltétlenül megváltoztathatatlan.

Inkább úgy veszem észre -bocsáss meg, ha nem így van-, de azok akik ellenzik, pont azért nem értenek hozzá, mert ellenzik. Mert nem érdekli őket és nem tanulmányozták a dolgot.

Például a 20-as válaszoló:

Az első bekezdése semmi konkrétat nem tartalmaz. Ismer személyesen ilyen embereket? Ismer embereket, akik fegyvertartók, vagy rendszeresen járnak lőni? Én is ismerek magyar redneckeket, akiknek a kezébe nem szívesen adnék fegyvert, de ismerek olyanokat is, akiknek igen. Mégis, amikor valaki fegyvert kap, akkor valahogy felnő hozzá. Erről az unokatesóm mesélt Ausztriából: Egy haverja mondta, hogy teljesen más ember lett a jó értelemben, amikor fegyvert kezdett viselni. Hatalmas felelősség került a kezébe, amikor éles fegyvere lett és sokat komolyodott azóta a srác.

A 20-as második bekezdése: Akkor idézz eseteket. Pont erre gondolok. Csak mondod, hogy szerinted mik történnek, de csak úgy. Linkelj akkor eseteket, mondd hogy milyen gyakran történnek. Valami. Szerinted évente Amerikában többezer gyerek hal meg fegyverbalesetben és ugyanennyi lövi le a szüleit? Tényleg, csak kíváncsi vagyok a válaszokra.

A 16-17-es válaszoló volt eddig a legkonstruktívabb az ellenoldaltól.

A végére még egy érdekes kérdezz-felelek vita a fegyvertartók válaszaival és az ellenzők leggyakrabban hangoztatott kérdéseivel. Kb. 10 perc elolvasni, ajánlom mindenkinek, véleménytől függetlenül.

[link]

2013. júl. 19. 15:05
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
A 20-asnak irtam,nem neked,kérdező..ő kezdett el ilyen szavakat használni hogy 'böfögtök,makogtok',biztos kokeró buckalakóéknál ez a megszokott stilus.
2013. júl. 19. 15:16
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk szerintem igenis valami gond van mentálisan, hisz most készülsz egyetemre, az átlag diáknak ilyenkor azon pörög az agya, hogy hogy fogja tudni finanszírozni a tanulmányait, lesz-e ösztöndíja, hol fog tudni lakni, miket kell tanulni, bent tud-e egyáltalán majd maradni.

Neked meg? Azon, hogy horhatod-e a fegyvered az egyetemen... Ez vagy azért van mert valami ultra laza büfészakra jelentkeztél, vagy mert gond van a biztonságérzeteddel. Amiket leírtál az alapján inkább vagy mániákus fegyverbu*i, amiről sürgősen le kéne szoknod, ha még ez után sem érzed magad biztonságban, inkább tanulj valami harcművészetet. Az egyetemen biztos lesz rá lehetőség.

2013. júl. 19. 15:28
 26/27 A kérdező kommentje:

24: Akkor elnézést :)

25: Nekem is azokon jár az agyam, amiket mondtál. Illetve részben nem, mert a pontok alapján már biztos felvesznek és albérletet is találtunk, az egyetem finanszírozásra pedig szerencsére a szüleim évtizedekkel ezelőtt elkezdtek gyűjteni, úgyhogy amiatt, hogy miből lesz mit ennem, utaznom vagy tankönyvet vennem, valóban nem kell aggódnom és ezért hálás is vagyok nekik.

A fegyverrel kapcsolatos dolog ma jutott eszembe, azért tettem fel a kérdést. Nem fogok neki több időt szentelni, mint amennyit kell. Itt a gyakorin rászántam ma összesen vagy 2 órát, plusz már írtam az egyetemnek, hogy küldjék el az egyetemi és a kari házirendet, vagy mutassák meg hol elérhető. Ha jön válasz, akkor még elolvasom és ennyi. Fél napot sem szántam az egészre, a leendő választott szakmámra ehhez képest már ma ennél többet tanultam.

Gazdálkodás és menedzsment szakra fogok járni (GTK), szóval a büfé sem nyert.

Abban igazad van, hogy jobban érdekelnek a fegyverek, mint az átlagos fegyvertartót. Nekem a fegyverek egy hobbi (de nem a fegyvertartás a hobbi). Más az állatokat szereti, a ruhákat, maketteket, történelmet, horgászatot, bélyegezést, ivászatot, túrázást, én egy kicsit jobban a fegyvereket, ezért is járok hobbiból lőtérre. De az önvédelmi fegyvertartás egy más kategória.

A biztonságérzetem szerintem jogosan nem olyan, mintha a Paradicsomban élnénk, hiszen valóban nap mint nap hallani betörésekről, utcai rablásokról vagy sima verésekről. Már említettem, hogy a környezetem többsége is volt rablás vagy rablási kísérlet áldozata, ahogy az utóbbi én is.

2013. júl. 19. 15:45
 27/27 A kérdező kommentje:

Akit érdekelnek a fejlemények:

-Elolvastam az egyetemem és az egyetemi karom házirendjét. Egy szó nem esik fegyverekről bennük.

-Megkérdeztem a Kaliber fegyvermagazin fegyverekkel foglalkozó jogászát (évtizedek óta ügyvéd). Ez talán a fontosabb pont. Elmondta, hogy a közintézményekben legális a viselés, lényegében közterületnek minősülnek. Tehát minden állami, vagy önkormányzati tulajdonú-irányítású intézményben lehet viselési engedély birtokában rejtve fegyvert viselni, leszámítva ott, ahol külön tiltják. Ezek a bíróságok és még ilyenek, mint például a börtönök. Boltokban, szolgáltatást nyújtó intézményekben meg lehet tiltani, de ez lényegében csak a bankokra vonatkozik, mert csak a bankok tiltják a fegyver bevitelét (ismerős lehet ez a jel a bankokból: [link] ).

Magántulajdonú helyeken pedig ugyanaz érvényes a fegyverre, mint az emberre: Ha a tulaj nem akar beengedni, akkor nem enged be, függetlenül attól hogy van-e fegyver az embernél, vagy sem. Ha fegyverrel vagyok és úgy nem enged be, akkor úgy nem.

Magyarul a végeredmény az lett, hogy a szokásos rejtett módon viselhetem az egyetemen is. Én tudom magamról hogy nem fogok ámokot futni, ha meg valaki akarna, akkor ha összefut velem, onnantól kisebb eséllyel fog.

2013. júl. 21. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!