A lakótelepen ha hónapok óta ott áll egy autó a parkolóban, a tulaja ismeretlen, elvitethetem?
Figyelt kérdés
Foglalja a helyet, kerekei leeresztve, belepi a galamb ürülék.2013. júl. 17. 18:36
2/19 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy tulaja ismeretlen. Jelezd a rendőrségen, és majd megkeresik a tulajt a rendszám alapján. Ha autója van, fizetnie kell utána a biztosítást, ha fizeti, kizárt, hogy használatlanul hagyná az autóját, szóval nagy eséllyel amúgy is vaj van a füle mögött.
3/19 A kérdező kommentje:
Van rajta
2013. júl. 17. 18:43
4/19 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy ismeretlen, hogy a lépcsőházunkban senki sem tudja, kié.
2013. júl. 17. 18:44
5/19 anonim válasza:
Nem viheted el, mert akkor lopsz.
6/19 anonim válasza:
Attól még hogy a lépcsőházatokban nem tudja senki se hogy kié az a kocsi, nem jogosít fel arra hogy autókat lopkodj.
7/19 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő, tanulj meg olvasni, nem én vinném el a hátamon, hanem ELVITETNÉM a közterületesekkel, mert már így is nagyon kevés a hely a kocsiknak, nem akarjuk még ezt a roncshalmazt is kerülgetni.
2013. júl. 17. 18:53
8/19 A kérdező kommentje:
Amúgy ezek a közterületesek is érdekesek, ha véletlenül 5 perccel tovább parkolok valahol, már ott a csomag, ez a klozet meg itt rohad hónapok óta, de nem zavarja őket.
2013. júl. 17. 18:54
9/19 anonim válasza:
Ha van rajta rendszám akkor a forgalomból sincs kivonva, tehát végképp nem viheted el. Majd ha lekerül róla a rendszám és bejelented a közterület fenntartóknál és kirakják az ablakára a papírt, hogy szállíttassa el vagy én fogom, és nincs rá reakció (több papírt is kiraknak) akkor esetleg el lehet csenni, de ez egyáltalán nem törvényes, és ne is álmodj róla, hogy valaha forgalomba helyezheted.
Mi házunknál is volt ilyen autó, kb egy évet rohadt és volt rajta egy halom érintetlen közterületis lap.
10/19 anonim válasza:
Nem fizetős parkolóban addig hagyod az autód, amíg akarod. Ha fizetős helyen parkolsz fizetés nélkül, vagy tilosban hagyod az autót, akkor kapsz "csomagot". A tulaj beleegyezése nélkül senki nem fogja neked elvinni az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!