Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire jogszerű, hogy nem...

Mennyire jogszerű, hogy nem utalja vissza a pénzem az átvert férfi?

Figyelt kérdés
Én küldtem neki 60,000 Ft-ot, de egy harmadik személy az én utalásom úgy állította be ennek a férfinek, mintha ő utalt volna. Személyesen találkoztak és a férfi átadott neki egy tabletet. A harmadik személy lelépett én pedig írtam a férfinek, hogy nem az a harmadik emberke vagyok és nem tablet vásárlása miatt küldtem neki azt a pénzt és nem én vettem át tőle azt a készüléket. A férfi perelni akar, mert őt átverte az a harmadik személy, de nekem a pénzemet nem akarja visszautalni. Mennyire legális az, hogy a számláján tartja a pénzem annak ellenére, hogy tudja nem kaptam meg tőlük a vásárolt árut. Évekig is elhúzódhat egy ilyen ügy...
2013. júl. 16. 23:08
 1/6 tetro ***** válasza:

Évekig elhúzódhat. Hogyan bizonyítod, hogy nem kaptad meg a terméket? Mondjuk ő meg nem tudja bizonyítani, hogy átadta.

Jogilag neked semmi közöd az ő ügyletükhöz. Ha kifizetted a terméket akkor jár neked. De ez évekig tarthat. A tanulság, ilyesmit nem veszünk átutalással.

2013. júl. 16. 23:43
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Egyáltalán, idegennek nem utalunk!!!

Nem gyanús a félóránként felírt kérdés, a naponta megjelenő cikkek, a figyelmeztetések a hirdetésoldalakon (ha már eszed nincs, mert ez alapból gyanús, ha van egy csöpp is) hogy HAVER, ÁT FOGNAK VERNI!!! Aztán mehet a rinya, meg a képzeletbeli perek, mintha valaha egyikőtök is akár egyszer is perelt volna, de mindegyik úgy dobálózik vele, mintha egy kóla megivásáról lenne szó.

Örülj hogy csak 60-ba került a hülyeséged, tanulj belőle és maradj csöndbe...

2013. júl. 17. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Így jártál, máskor kicsit jobban szervezed a dolgokat.

Ő persze, hogy nem fog neked csak úgy kiutalni pénzt, amíg nem szerzi vissza a terméket vagy az árát.

Vagy kivárod, vagy hagyod a fenébe.

Máskor pedig óvatosan az utalással.

2013. júl. 17. 01:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Biztos hagyom majd... Feljelentem a fenébe, hogy nem utalja vissza a pénzem. Az, hogy ő h*lye volt az ne az én saram legyen már! Engem ő károsít meg közvetlenül anyagilag, hogy lopott pénzt tart a számláján ami engem illet.
2013. júl. 17. 16:17
 5/6 tetro ***** válasza:
Ráadásul egyáltalán nem biztos az sem, hogy igazat mond. De mindegy is, feljelentés, aztán hajrá. Persze a pénzed ettől még nem kapod vissza.
2013. júl. 17. 17:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerdáig adtam neki határidőt. Szerintem utalni fog, elég nagy rajt a nyomás. Ha mégsem tenné, akkor elveszít egy pert az meg költségesebb lesz. Én teli vagyok egy halom bizonyítékkal.
2013. júl. 18. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!