Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnék a lépcsőházunkban...

Mit tehetnék a lépcsőházunkban lakó kerékpártolvaj ellen?

Figyelt kérdés
Egy győri lépcsőházban az utóbbi hónapokban erősen elharapózott a kerékpárok lopása. A közös tárolóból már kéthetente tűnik el valakinek a biciklije. A rendőrségen feljelentést tettek, illetve tettünk (korábban az én kerékpáromat is ellopták ugyanonnan), de sajnos semmi eredmény... Mit tehetnék a további lopások ellen? Hogyan lehetne útját állni a bűnözőnek?

2013. júl. 14. 18:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
52%
És még tenyésztik is őket.
2013. júl. 14. 18:28
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tudtok tenni jelenleg, hacsak nem rajtakapjátok az illetőt. Bizonyítékok hiányában a rendőrség le fogja zárni a nyomozást.

Mivel a tároló közös tulajdonban és használatban áll, nem tilthattok ki onnan senkit; még ha tudnátok, ki az elkövető, akkor sem.

Esetleg be lehet kamerázni a helyiséget vagy az oda vezető folyosót; de az drága mulatság, és csak érvényes közgyűlési határozat után építhető ki a rendszer. Ha "figyelőszolgálatot" szerveztek, akkor pedig valószínűleg óvatosabb lesz a tolvaj. (Lehet, hogy ez lenne az ideiglenes megoldás, egy pár napig vagy hétig meg lehetne próbálni. Vagy álkamerát felrakni, azt pár tízezer forintból megússzátok.)

2013. júl. 14. 18:29
 13/25 anonim ***** válasza:
78%
Ezek lelopják a kamerát is.
2013. júl. 14. 18:31
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteiteket! Sok reményem nekem sincsen, de beszélek a többi lakóval, mert valamit tennünk kell. Elképesztő, hogy saját otthonunkban kell félnünk, és várni azt, mikor viszik el az értékeinket. Az állandóan a padokon ücsörgő, dologtalan, hangoskodó és szemetelő lakótársak számomra is nagyon gyanúsak, de amíg bizonyíték nincsen, semmit nem tehetünk ellenük... :(
2013. júl. 14. 18:45
 15/25 anonim ***** válasza:
91%

szóljatok a tolvajkergetők csapatának hogy menjenek hozzátok is:

[link]

2013. júl. 14. 18:45
 16/25 anonim ***** válasza:
69%

El kellene űzni a cigányokat Győrből....

Vagy, inkább az országból.

Egyre élhetetlenebb miattuk az egész.

2013. júl. 14. 18:47
 17/25 A kérdező kommentje:
Ha a tolvajkergetőkkel felveszem a kapcsolatot, akkor ide is jönnének? Milyen módon lehetne együttműködni velük? Hogyan történne egy ilyen megfigyelés?
2013. júl. 14. 18:47
 18/25 A kérdező kommentje:
Egyikőtök kérdezte, hogy nem tudnám-e felhozni a bicajt... A lakásunkban sajnos most sincsen hely semminek, a kerékpárokat ide felhozni nem tudom. Egyelőre a lift mellett tárolom, ott van egy zárható kamra, de ha a lenti tárolóból kifogy minden értékesíthető dolog, félő, hogy megindulnak felfelé is :( Ezen kívül más, tisztességes lakótársaim értékeit is féltem, szeretnék segíteni rajtuk.
2013. júl. 14. 18:57
 19/25 anonim ***** válasza:
88%
ha jól vettem ki facebookon van egy győri csapatuk is szóval biztos hogy mennének, ha tudsz érdemi információval szolgálni neki hogy kb milyen tájban tünnek biciklik, vagy ha nem győriek és addig megvendégeled őket szerintem annak is örülnek
2013. júl. 14. 19:02
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

@ 13.:

Olyan helyre kell rakni a kamerát, ahonnan nem tudják ellopni. Nálunk például egy-egy duplán lezárt vasajtós kis helyiségből kukucskálnak ki a kamerák. Sokáig tartana feltörni, ill. lefűrészelni a lakatot vagy a pántot; és közben megy a rögzítés, a videót és a kazettákat pedig egy másik helyiségben tároljuk.

Annyi szokott lenni, hogy időnként a kölykök rágót ragasztanak a lencsére; vagy a kis lyukon benyúlva elfordítják a kamerát, ahonnan "kilát" maga a kamera.

Kaptunk már el így biciklitolvajt, betörőt, rongálókat is. Megjegyzem, a többség nem roma volt, hanem magyar. Lehet köpködni.

2013. júl. 14. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!