Hamarosan a törvények meg fogják engedni a fegyveres betörő megölését. Csak megölni lehet, vagy mást is lehet vele tenni?
2013.07.09 -én Zajokat hallottam a nappaliból. Lementem körülnézni,hogy mi okozhatta.Ekkor vettem észre a felperes Lakatos Istvánt,amit egy kést tart kezében,és illedelmesen felszólít,hogy legyek kedves elhalálozni,és ezt megelőzően minden ingóságomat átnyújtani neki.Én,a sötétben nem tudtam megállapítani,hogy a kést egy éjféli "nass",vagy támadás céljából tartja kezében,de megrémültem,így a véletlenségből éppen odakészített tengerészeti hadi torpedó ágyúval,egy igényes sorozatot engedtem Lakatos István halántéka irányába. A Hat torpedóból,négy talált,és kettő leszaggatta a felperes végtagjait.
Ezúton kérem,tisztelt bíróúr,hogy ügyemet ejtsék,mivel a sokk hatására,és a hiányos megvilágítás következtében, nem tudtam megítélni a felperes szándékait,és nem volt időm felmérni a veszély,így cselekednem kellet.
Megértését köszönöm
Tisztelettel: Példa Gábor
Az a helyzet, hogy amíg a rossz fiúk/lányok is gyakran nehezen viselik magukat, a nem rosszakat örök időkre gyötörni fogj az, hogy elvették egy ember életét.
Értelemmel és lelkiismerettel felszerelt ember vészhelyzetben sem válik állattá.
Nincs olyan, hogy valami zajt hallok, elő a mordályt, bele durrantok kettőt a sötét éjszakába. S aztán villanyt gyújtva látom, hogy a szomszéd az, aki élettelen kisbabájával futott hozzám segítségért.
Ilyen nincs. Esetleg amerikai filmekben.
------------
Ugyanez van a ráfogással is. Nincs ilyen, hogy tiszta fejjel megölöm a belopódzót, majd ráfogom a félelemre.
-----
De ha létezne is, nincs olyan mese, ami ki nem derülne. A történetet egy rakat szakértő elemzi, s ha valami nem kerek, addig kell újra és újra elmondanod, amíg egészen belezavarodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!