Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudok cigit vásárolni,...

Hogyan tudok cigit vásárolni, amikor velem van egy-két kiskorú gyermekem?

Figyelt kérdés

Most, amikor ovoda-iskola-szünet van, csak-csak megoldja a szülő, hogy a gyermekeket a bevásárlás időszakára nem viszi magával. De azért mégis: munka után majd rohan a gyerekért a bölcsibe-oviba, onnét mennek bevásárolni a vacsihoz, de még el kellene menni cigit is venni, és majd utána haza, hogy időben legyen vacsora is a családnak.

Hova teszi a szülő a gyermekét addig, amíg a cigit megveszi: törvény szerint be nem viheti a kiskorút, de kint sem fogja felügyelet nélkül hagyni. Az ajtót sem lehet törvény szerint nyitva-hagyni, hogy legalább szemmel tartsák bentről a gyerekeket!

Szóval hogyan is lesz ez a gyakorlatban?

2013. júl. 8. 08:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
persze, hogy kizavarják... ne vigye be a gyereket, olyan helyre... kocsmába se viszi be az ember a gyereket ... külföldön ezt sokkal nagyon szigorral kezelik ...
2013. júl. 8. 10:27
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

Már miért ne lehetne kocsmába bevinni gyereket?

2013. júl. 8. 10:36
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a Fideszes-trafikokban símán lehet.

Ott a legjobb. Trafikmutyi forever

2013. júl. 8. 10:40
 14/21 A kérdező kommentje:

Szóval van egy olyan érzésem, hogy hamarosan jön ennek a törvénynek a módosítása. Nem lett ez teljes egészében átgondolva a kedves honatyák által.

Szép-szép az igyekezet, de aki eddig cigire költötte a pénzét, ezután is arra fogja, akinek eddig futotta rá bőven, az ezek után sem fogja visszafogni magát.

Az egész törvény így, ahogy van, csak arra jó, hogy minél több bírságot be tudjanak majd szedni, ilyen-olyan-amolyan részletének be nem tartása miatt. Szerintem.

2013. júl. 8. 10:55
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Angliában vagy Írországban biztosan kizavarják a lurkókat ... ha nem, akkor megbüntetik őket .

kocsmába nem való a gyerek ... nem ott kell szocializálni a gyereket ...

2013. júl. 8. 11:24
 16/21 anonim ***** válasza:
89%
Vagy az autóban hagyja a gyereket arra a pár percre, ha autóval van, vagy akkor veszi meg, miután a gyerekeket elvitte az óvodába/iskolába, vagy hétvégén, amikor a gyerekek otthon vannak, stb., van egy jó pár alternatíva..
2013. júl. 8. 14:12
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem vagyok fideszfan, és nem tetszik a trafikmutyi sem. De szerintem ebből azért nem kellene ekkora problémát csinálni. Te magad is leírtad az egyik lehetséges megoldást, kérdező. Idézem: "Tudjátok, hogy nagyon sok nő veszi meg férjének, szüleinek, egyéb rokonnak stb-stb a bevásárlással együtt a cigit is."

Tehát ez az egyik lehetőség: mivel a család - optimális esetben - a gyerek(ek)en kívül legalább két felnőttből áll, hát az egyik simán megveheti a cigit, amíg a másik vigyáz a lurkókra.

Egyedülálló szülőnek is vannak szülei, testvérei, unokatestvérei, barátai, haverjai, szomszédai, ismerősei; csak akad már valaki, aki időnként vigyáz a gyerek(ek)re.

A másik lehetőség: ha az egyik szülő elviszi iskolába vagy óvodába a gyerek(ek)et, és utána megy dolgozni, akkor is megveheti a cigarettáját, hiszen már egyedül van; vagy a munkaidő lejártával útban az óvoda/iskola felé szintúgy.

A harmadik lehetőség: Rögtön az első napokban csináltak egy "tesztet":

[link]

Tehát a trafikosok egy része valószínűleg nem fogja betartani a szabályokat; ezt pedig pláne nem.

(Mint ahogyan sok üzletben eddig sem tartották be, hogy 18 éven aluliaknak tilos dohányárut és alkoholt kiadni.)

Azt pedig nagyon nem szívesen írom le, hogy jelenleg is sok szülő hagyja felügyelet nélkül a gyerekét otthon/kocsiban/játszótéren/stb.; nekik ez eddig sem okozott lelkiismeret-furdalást. (Legfeljebb akkor, ha valami baj történt; főleg, ha akkora, ami miatt a hatóságok felelősségre vonták őket kiskorú veszélyeztetése vagy gondatlanság miatt.)

Összefoglalva: szerintem nem túl sok embert érint hátrányosan ez az intézkedés; akinek viszont probléma, az oldja meg valahogy. A problémákat ugyanis (többnyire) meg lehet és meg is kell oldani, a nyivákolással nem megyünk semmire.

2013. júl. 8. 16:48
 18/21 A kérdező kommentje:

Szóval: személy szerint a feltett probléma engem nem érint, mivel egy évvel ezelőtt már letettem a cigit. De igenis vannak emberek, akiknél ez probléma, és csak arra voltam kíváncsi, hogy a lakosság többsége ezt hogyan oldja meg, van-e kialakult, kialakított rendszere, hogy minden rendben legyen.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi, akár érdemben, segítőkész választ adott, akár csak azért írt, hogy kioktasson, és az elmarasztaló véleményét a képembe "nyivákolja"!

Köszönöm mindenkinek! További szép estét!

2013. júl. 8. 19:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, valamiért úgy érzem, nekem szántad a "célzást"...

Gondolod, hogy ha nem csak a kérdésedet olvastam el, hanem bizonyíthatóan az egyik kommentedet is (merthogy idéztem belőle), akkor a másikat nem?

De, olvastam. Már írtad előzőleg is, hogy téged nem érint a probléma stb.

Én pedig leírtam azt, hogy akiket egyáltalán érint, hogyan tudják megoldani.

Neked is szép estét. :)

2013. júl. 8. 20:01
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés egy buta témát feszeget, aki akarja, megoldja. Nyilván mindenkinek van legalább hetente egyszer alkalma arra, hogy beugorjon egy dohányboltba, és vegyen egy hétre elegendő cigarettát. Nem muszáj pont akkor, amikor ott van a kicsi gyereke is.
2013. aug. 6. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!