Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eladtam a Vaterán 5000 forint...

Eladtam a Vaterán 5000 forint értékű tárgyat de nem érkezett meg mit csináljak? Bövebb leirás lent

Figyelt kérdés
eladtam 1 5000 forint értékű árut, én hülye oda adtam öcsémnek hogy adja fel és feladta de nem ajánlottan ez kb 3 hete volt. ma kaptam 1 emailt hogy nem kapta meg még a levelet. és ha 3 napon belül nem kap valamilyen érdemleges választ akkor baj lesz feljelent a rendörségen. ha nem küldöm neki vissza az 5ezer forintot akkor mi lesz??? 1 napig ülök a börtönbe?? vagy mi?

2013. júl. 4. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha csomagot adsz fel utánvétellel, akkor kapsz hozzá egy igazolópapírt, amin rajta van egy szám a vonalkód alatt. Ez alapján be lehet azonosítani, hogy hol tart éppen a csomag. Menj be a postára ezzel a szelvénnyel és kérdezz rá.
2013. júl. 4. 18:53
 2/8 A kérdező kommentje:
idézek abból amit irtam "feladta de nem ajánlottan"
2013. júl. 4. 19:14
 3/8 A kérdező kommentje:
és nem utánvéttel hanem elküldte a bankszámlaszámomra apénzt
2013. júl. 4. 19:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem gondoltál még, hogy esetleg az öcséd a ludas és ő b*szott el valamit?
2013. júl. 4. 19:21
 5/8 A kérdező kommentje:
nem hiszem, nem kisegitő iskolába jár 17 éves
2013. júl. 4. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"nem hiszem, nem kisegitő iskolába jár 17 éves"

Viszont egy csomagot ajánlottan nem tud feladni...

Csomag feladásánál kellett, hogy kapjon blokkot. Nézd meg a rajta szereplő adatokat. Ha nem tudod igazolni, hogy a csomag fel lett adva, akkor vissza kell adnod a pénzét.

"1 napig ülök a börtönbe?"

Ez mégis honnan jött? 150 ezer Ft-ig terjedő szabálysértési bírságra számíthatsz a kár megtérítésén felül.

2013. júl. 4. 19:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Most sakkozhatsz, hogy valóban nem kapta-e meg a cuccot, vagy már megkapta, de még a pénzét is vissza akarja-e kapni. Ezeknél a feljelentgetőseknél soha nem lehet tudni.

Én egyszer elküldtem egy gyökérnek egy tízezer forint értékű valamit - gondolván - majd ha megkapta, akkor majd elküldi a pénzt. Írt egy levelet, hogy köszöni szépen, megkapta, és küldi a pénzt. Ez volt karácsonykor. Azóta meg csak jön a pénz, folyamatosan.

2013. júl. 4. 23:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Mivel nem tudod igazolni semmivel, hogy egyáltalán föl lett adva és jó helyre, így ha nem akarsz bajt, akkor vissza utalod neki a pénzt... És máskor szólsz az öcsinek, hogy minimum ajánlottan adja föl, vagy csomagként esetleg értékbiztosítással...
2013. júl. 12. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!