Milyen büntetésre számithatok akkor ha részegen közlekedtem kerékpáral (0.80at fújtam) és közben lerúgtam 1 visszapillantó tükröt és nem áltam meg a rendőröknek akik erre üldöztek és végül elkaptak?
Magyarországon le is ülheted, ha nem tudod kifizetni. Egy nap 5000 forintnak felel meg tudtommal, tehát ha 60.000 forint a bünti, akkor 12 napra befekszel a böribe és legalább kipihened magad; akkor le is van tudva az egész.
A jó ebben, hogy büntetett előéleted sem lesz tőle. Elég sokan csinálják már itthon ezt.
"közben lerúgtam 1 visszapillantó tükröt"
Azért remélem amikor megfogtak egy vesédet neked is lerúgták. Csak úgy szórakozásból.. :D
Sajnálom válaszadók, de amennyiben ez az eset Magyarországon történt akkor egyikőtök sem adott jó választ.
A közigazgatási bírságot nem lehet leközmunkázni, se szabadságvesztéssel kiváltani. 0,8 ezrelék alatt 30.000 ft, afölött 60.000. Amennyiben nem fizetsz kamatozni fog a jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd részével/nap. Kérni lehet részletfizetést, 3000 ft-os illetékbélyeg ellenében, így akár havi 5000 ftonként is föl lehet adni.
Sajnos tudom, mert ittas biciklizésért már 2szer kaptam 60at.
Hát ha Magyarországon követte el, de szlovákiai akkor tényleg leshetik:)
Kb mint a bírság, Ausztriában szereztem 210 eurót mert nem volt jegyem, de már vagy fél éve az egyiket, szerintem az ilyeneket tényleg nem veszik túl komolyan.
Egy ismerősöm szintén részegen bicajozott, plusz még luxus volt rajta a csengő, fék, világítás, fényvisszaverő, küllők hiányosak voltak és a gumik állapota is katasztrofális volt (a bringa vázáról nem beszélve).
57ezres csekket kapott emiatt.
A csekket ketté tépte, majd jól a rendőr pofájához vágta.
Emiatt hirtelen 250ezer forint bírságra ítélte a bíróság, amit közmunkán kell ledolgoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!