Kutyán átesett egy idős asszony biciklivel. Eltört a keze. Kártérítés?
Történet
Család épp kiakart állni az autóval a kertből, nyitva volt a kapu.Egy idős asszony (kissebségi..ezt csak úgy mellékesen írtam) épp akkor arra biciklizett, mellette a kutyája.A kutya a kertből kiszaladt az idős hölgy kutyájához, hogy játszon.De amikor kifutott, pont beleszaladt biciklivel a nő, rajta átesett, és eltörte a kezét.Mentő elvitte.
Este megjelent a háznál a család, és közölte hogy 200.000Ft kártérítést kérnek.
Kérdéseim:
Jogos lenne a hölgynek ez az összeg?Érdemes esetleg bíróságra menni?
Igazság szerint nem nagyon akarnak problémát a kutya gazdái, mivel magukra sem szeretnék haragítani a családot.
Hozzáértők segítségét kérném.
Köszönöm
Hogyne lenne kár, lehet ápolót kell fogadni mert nem tudja magát ellátni vagy kiesett a munkából stb.
Nekem ezért van biztosítva a kutya. Pl ha kiszökik és elüti egy autó akkor az autóba kellett kárt fizeti a biztosító.
"Hogyne lenne kár, lehet ápolót kell fogadni mert nem tudja magát ellátni vagy kiesett a munkából stb. "
Olvasd újra: BARNA BŐRŰ!
Mégha gondatlanságból is történt, akkor is jogosan követelhet kártérítést, mivel KÁR ÉRTE (de ha szerintetek nem okoz semmit az, ha eltörik valakinek a keze, akkor nyugodtan keressetek meg és eltöröm a tiéteket)!
Ennek az összegnek az alapja, a gyógyulás időtartamára való törvényben meghatározott napi minimumkereset lehet (még akkor is, ha nincs munkája), és a kezelés azon költsége, ami nem tartozik az alapvető ellátások közé.
LÉNYEGTELEN, hogy barna, zöld, vagy sárga... a bőrszíne!!
Nekem van barna bőrű ismerősöm, aki becsülettel dolgozik, és naplopó fehér bőrű....
Szóval ne kezdjünk el ezen vitázni. A kártérítés jár neki, max az összegen lehet vitatkozni, azt pedig az ügyvéd tudja intézni.
Kártérítést semmiképp ne fizessenek kézbe.
Ennek a normális menete az lett volna, ha rendőrt is hívnak, ő egy feljelentést készített volna, mivel az ebtartás szabályait megszegték. Ezért a kutya gazdája a felelős, mivel a nem megfelelő tartás miatt történt a baleset. Ha megállapítható a kutya gazdája, akkor elsősorban szabálysértés miatt lesz megbüntetve. Ezt követően jöhet szóba a kártérítés.
Ez ugyan az mint egy közúti baleset, mindaddig amíg nincs kivizsgálva, a biztosító nem fizet, így kártérítés pedig nem jár. Szerintem az idő mindent megold.
"Mégha gondatlanságból is történt, akkor is jogosan követelhet kártérítést, mivel KÁR ÉRTE"
NEM ÉRTE KÁR, ezért nincs is mit megtéríteni.
"Nekem van barna bőrű ismerősöm, aki becsülettel dolgozik, és naplopó fehér bőrű....
Szóval ne kezdjünk el ezen vitázni."
Soha ne hazudj és akkor nem kezdünk el ezen vitázni.
Hát sajnos ezzel a tudattal kell most lefeküdnöd, hogy én ismerek dolgos cigányt, és naplopó fehért... :)
Őszintén sajnálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!