Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért vannak jogai olyan...

Miért vannak jogai olyan embereknek (? ), akik mások jogait valamilyen módon csorbítják?

Figyelt kérdés

Aki bizonyítottan előre megfontolt szándékkal elveszi mások értékeit vagy életét, azt miért illetik meg emberi jogok?

A kérdés adott, ne személyeskedjetek hogy mekkora náci vagyok meg ilyen hülyeségek, baloldali vagyok..

2013. jún. 15. 20:40
1 2 3
 11/29 rémuralom ***** válasza:
100%
Azért, mert az emberi jogok minden embert megilletnek. Más kérdés, hogy ezeket az emberi jogokat a lehető legszűkebbre kéne szabni, ehhez képest lassan a legabszurdabb jogok is megkapják az alapvető emberi jog címkéjét. De ha jól értem, akkor te azt akarod, hogy aki lop (megsérti mások magántulajdonhoz való jogát), attól el kellene kobozni minden tulajdonát, hiszen nem illeti meg a magántulajdonhoz való jog, mivel ő sem tartotta tiszteletben másét. Meg a profánabb példa, ami tényleg elő is szokott kerülni a közbeszédben: hogy a gyilkosságot halálbüntetéssel honoráljuk. Hogy halálbüntetés miért nincs, arról ne nyissuk meg a kismilliomodik vitát is.
2013. jún. 15. 21:45
 12/29 A kérdező kommentje:

De ha jól értem, akkor te azt akarod, hogy aki lop (megsérti mások magántulajdonhoz való jogát), attól el kellene kobozni minden tulajdonát, hiszen nem illeti meg a magántulajdonhoz való jog, mivel ő sem tartotta tiszteletben másét. Meg a profánabb példa, ami tényleg elő is szokott kerülni a közbeszédben: hogy a gyilkosságot halálbüntetéssel honoráljuk. Hogy halálbüntetés miért nincs, arról ne nyissuk meg a kismilliomodik vitát is.

Igen, valami ilyesmit. A halálbüntetés helyett én inkább valami arcra égetett sebet, béklyót ajánlanék(azoknak akik embert öltek, nyilván nem lopásért) és az ilyenek megütése,szúrása nem lenne büntetendő, a börtönöket pedig önellátóra szabnám amennyire csak lehet.

De sosem értettem miért van joga azoknak akik elveszik mások jogait.

2013. jún. 15. 22:48
 13/29 tetro ***** válasza:
63%
Kérdező, kezeltesd magad. Ez nem személyes, csak könnyen veszélyessé válhatsz magadra és másokra.
2013. jún. 15. 23:26
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"én inkább valami arcra égetett sebet, béklyót ajánlanék(azoknak akik embert öltek, nyilván nem lopásért) és az ilyenek megütése,szúrása nem lenne büntetendő"

Aztán mi lesz azokkal, akik arra hivatkoznak, hogy ők úgy látták, van rajta jel? Vagy azokkal, akik direkt ilyen jeleket tesznek másokra, hogy ártsanak nekik? Akikre baleset miatt kerül a jegy? Akikről később kiderül, hogy ártatlanok?

Olyan emberrel nem szívesen élnék együtt, aki csak úgy megüt/megszúr másokat! A te javaslatod alapján az utcán, mindenki szeme láttára elintéznének embereket, amitől én nem érezném magam biztonságban. Egy gyilkosság nyomait is eltüntethetné úgy az ember, hogy megöl pár jellel rendelkező embert.

2013. jún. 16. 07:26
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges kegyetlen büntetéseket kiszabni, úgysem ez befolyásolja a bűnözést, bár sokan hajlamosak ezt hinni. A prevenció és felderítés hatékonysága...ezek javítanak valamit, a halálbüntetés, kézlevágás, csonkítás, jellel megjelölés stb. nem, és eddig sohasem volt eredménye.
2013. jún. 16. 07:43
 16/29 anonim ***** válasza:

"valami arcra égetett sebet, béklyót ajánlanék"

Ezzel ugyanaz a gond, mitn a halalbüntetessel, meghozza a reszocializaciohoz valo jog. Masreszt hogy csinalod vissza azoknal, akikrol kesobb derül ki, hogy megis artatlanok? (kulcsszo: mori meszarlas - Kaiser Ede - az igaz, hogy kesobb 16 evet kapott mas buncselekmenyek miatt, de az ebben a vonatkozasban mindegy)

"az ilyenek megütése,szúrása nem lenne büntetendő, a börtönöket pedig önellátóra szabnám amennyire csak lehet"

Az utobbin el lehet gondolkodni, az elobbivel az a baj, hogy ezzel a tarsadalom többi tagjaban ültetned el az eroszakra valo hajlam magjat, masreszt a buntetojogi törvenyeknek a celja a rend fenntartasa is, gondold el milyen rend lenne, ha a lidlbe mindenki pofoncsapkodna a rablogyilkosokat (mar ha merne).

2013. jún. 16. 09:19
 17/29 A kérdező kommentje:

Van benne valami. Mármint abban hogy ez a megjelölés elsülhet visszafelé is vagy éppen rosszul.

Viszont az ha a Lidlben pofán csapkodhatnák a rablógyilkosokat, meg úgy bárhol az életben elvesztenék a jogaikat, szerintem sokan elgondolkodnának azon hogy vállalják-e az egész életen át tartó megszégyenítést mindenhol.

A megelőzést pedig nem tudom elképzelni. Rengeteg a bűnöző akinek tökéletesen megfelel az a szint, ahol ő van, ezt nem lehet szép szavakkal megfordítani.

2013. jún. 16. 10:01
 18/29 tetro ***** válasza:
100%

Kérdező, te tényleg...

Csak egy logikus kérdést azért mégis feltennék neked. :D Ha egy kigyúrt mentális instabil állat vásárol éppen a LIDL-ben, az arcán a jellel, meg le van vágva az egyik füle is, ami jelzi hogy különösen erőszakos... És te mint nála oly sokkal különb szuperhős, úgy gondolva hogy most igazságot szolgáltatsz, odamégy és hátulról jól tarkón vágod egy fakanállal. Szóval mi fogja akkor garantálni, hogy nem kap fel egy kést az akciós pultról, és szúr vele háromszor torkon? Hiszen ő egy gyilkos, akinek ráadásul már minden mindegy, és mivel te bármit megtehetnél vele, ő megpróbálná megvédeni magát. Valószínűleg nyerne is, hiszen neki van rutinja.

2013. jún. 16. 11:26
 19/29 rémuralom ***** válasza:
67%

"Viszont az ha a Lidlben pofán csapkodhatnák a rablógyilkosokat, meg úgy bárhol az életben elvesztenék a jogaikat, szerintem sokan elgondolkodnának azon hogy vállalják-e az egész életen át tartó megszégyenítést mindenhol."

Évezredek óta próbálkozik az emberiség azzal a gondolattal, hogy ha jól ráijesztünk a potenciális bűnözőkre, akkor majd megijednek, és nem fognak bűnözni. Hidd el, hogy ez tényleg soha, sehol nem jött be. Hogy egy viszonylag friss példát mondjak: Breivik még megvan, igaz? Szerinted, ha nem 21 év van neki kinézőben, hanem halálbüntetés, akkor nem öli meg azt a több tucat ártatlant? Dehogyisnem. Vigyorogva ülte végig a tárgyalásait, mártírként, hősként tekintett magára, és büszkén vette tudomásul, hogy a norvég büntetőjog szerint kiszabható legszigorúbb büntetést kapta. Tán még csalódott is volt, hogy milyen kár, hogy halálbüntetést nem kaphat, mert akkor lenne csak igazán mártír.

Akit szép szavakkal nem tudsz megállítani, az nem hallgat a józan ész érveire, és így arra sem, hogy "ne csináld, mert halálra ítélnek/bélyeget sütnek rád/annyi évet kapsz, hogy a műanyag lakat rád rohad/stb.".

2013. jún. 16. 11:30
 20/29 A kérdező kommentje:
Akkor mit lehet csinálni azzal, hogy a bűnözést a lehető legkisebbre lehessen visszaszorítani?
2013. jún. 16. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!