Miért nem lehet tudni ki a lehetséges munkáltató?
Munkaerőközvetítő cég felad egy hirdetést, amelyben egy megbízójának keres alkalmazottat.
Leír mindent az elvárási oldalon. De semmit sem arról, hogy mégis hova, melyik céghez, melyik városba, mennyi fizetésért etc... keres embert.
De azért várja a pályázókat.
Ez teljesen kiszolgáltatott helyzet, csak az egyik fél az, aki mindent kiad magáról, a másik eközben semmit sem. Miért engedélyezik az ilyen hirdetést egyáltalán?
Kötelezővé kellene tenni a nyiltságot.
A szakmámban váltani szeretnék egy másik munkáltatót keresek. Találok is hirdetést, de nem tudhatom, hogy nem-e éppen a jelenlegi cégemhez nyújtanám be a pályázatomat. Vagy ahhoz a konkurenciához, akikhez nem akarnék átmenni.
Szívemből szóltál!
Tökéletesen ugyanez a gondom nekem is. Mert nem szeretném átutazni az egész várost adott esetben, ha kiderül, hogy a lakhelyemtől baromi messze lenne a munkavégzés helyszíne. Így adhatom be az önéletrajzokat, írhatom a motivációs leveleket, jó részét valószínűleg teljesen feleslegesen. Csak egymás idejét raboljuk a HR-esekkel.
A fejvadász cégeken kívül van erre jó megoldás? Gondolom a kérdezőt is érdekli ilyen.
Esetleg meg lehetne próbálni ilyenkor névtelen önéletrajzot küldeni. Olyat, amiből nem derül ki, hogy kik vagyunk. Csak a releváns szakértelem és kompetencia.
Bár nem tudom, hogy Magyarországon mennyire van "hagyománya" a névtelen önéletrajznak, eddig németországi esetekről olvastam, a diszkriminációmentességért folytatott küzdelem témakörében. Igaz, most nem találom a cikket :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!