Személyi igazolványba lehet saját magad által készített fotót rakatni?
Tehát van rá lehetőség, hogy pendrive-on beviszem, vagy eldarálok egy rövidlinket, és az én fotómat rakják be? Az előbb olvastam egy olyan kérdést, ami azt feszegette, hogy mások is ránézésre öt év fejűek-e a személyiben, és nagyon egyöntetűek a válaszok, gondoltam, hátha van megoldás.
Az is tök jó lenne, ha valaki összefoglalná (vagy tudna linket ilyesmire), hogy milyen feltételeknek kell megfeleljen a fotó!
Nem lehet,csak az ottani géppel,ami egyből feltölti a számitógépre.
(kérdeztem,nekem is érdekes fejem van a képeken)
Nincs ilyen lehetőség. Csak az okmányirodában készített képet lehet használni. Ennek több oka is van.
Egyrészt az ott készített kép biztos, hogy megfelelő. Egyenesen ülsz, szemből fényképeznek, világos a háttér, van elég fény, nincs rajtad napszemüveg, sapka, símaszk. Így - bár kétségtelenül nem férne bele a kép a portfóliódba portréként - megfelelő, felismerhető minőségben lehet rányomni a műanyag kártyára. A fürdőszobai tükörben készített, csillagokkal ékesített képnél ez nem működik.
Másrészt így biztosítható, hogy tényleg te vagy a képen. Bemész, leadod az igénylést, beülsz, katt. Ha pendrive-on viszel képet, lehet, hogy más van rajta. Onnantól meg bukta az egész, mert - akár hiszed, akár nem - a legegyszerűbb azonosítási mód az arckép megnézése. Akármilyen rossz is a személyiden a kép, fel lehet ismerni, hogy te vagy rajta, így az esetek túlnyomó többségében jó rá, hogy azonosítsanak vele. Ha más van a fotón, ez nem fog működni.
a KEKKH-es gépekre semmit nem lehet tenni, rátölteni, nincs rajtuk usb port, nincs cd/dvd olvasó, pont a biztonság miatt, hogy a rajta tárolt adatokhoz ne férhessen hozzá illetéktelen, illetve ne kerüljön vírus/trójai a rendszerbe
ezen kívül rengeteg követelménynek kell megfelelnie az elkészült képnek, több oldalas dokumentumban foglalják össze a képre vonatkozó előírásokat
tehát egyértelműen nem vihetsz képet, ott készül megfelelő körülmények között
okmányirodán dolgozom
Nem lehet!
Csak az okmányirodában készített fotó az elfogadott, mivel arról tudják, hogy az adott személy szerepel a képen. Már előttem mondták, hogy akkor lehetőség lenne hamis személyi igazolványokat csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!