Milyen gyorsan zajlik a kilakoltatás?
Úgy értem, leírná valaki hogy attól kezdve, hogy valaki nem tudja tovább fizetni a lakáshitelét kb hány hónap van addig amig megjön a kilakoltatási végzés.
Olvastam olyat hogy csak akkor ha sikeresen elárverezik a házat és az új tulaj kéri a kilakoltatást ez igaz lehet?
Én úgy tudom, hogy ha már 3 hónapja nincs fizetve a lakáshitel, akkor adják az ügyet a végrehajtónak illetve egy behajtó cégnek. De ugye ilyenkor már a teljes tartozást követeli a bank. Mivel most ki lehet lakoltatni, gyorsabb szerintem, mint pl. télen, mikor kilakoltatási moratórium van. Az árveréshez kitűznek egy időt és szinte mindig sikeres az árverés, onnantól kezdve költözni kell.
Remélem nem ilyen helyzetben vagytok, mindenképpen a bankkal tartani kell a kapcsolatot és keresni a megoldást, ha látják, hogy a hitelfelvevő is pozitívan áll a dolgokhoz, akkor a bank is segítőkészebb.
Köszönöm,
Itt hiába segítőkész a bank nagyon nagy összegről van szó. nem is éerdekes a páromat 18 évesen palizták bele ebbe a hitelbe...
augusztus óta nem tudunk fizetni akkor emelték a részletet 116000 ról 295000 re :)
neki is nekem is jó a jövedelmünk de ezt nem is szándékozon kifizetni, a felvett összeg 4x esét fizetnénk vissza a hitel lejáratakor és a ház jóindulattal is csak a 2x esét érri. (nagyon nagy üzlet.)
nemis ez a lényeg csak hogy kb mennyi időnk van albérletet keresni.
Sajnos, ha maradt volna a részlet fizetünk tovább de ez képtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!