Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Európai elfogató parancs...

Európai elfogató parancs gyerektartás miatt?

Figyelt kérdés
Tavaly (2012-ben) munkanélküli lettem. Kijöttem dolgozni küldöldre és 2012 novembere óta fizetem a pénzt! A hat hónap elmaradást is ki akarom fizetni , de még nem volt alkalmam rá. Most viszont jött a hír otthonról, hogy eus elfogató oarancs van ellenem. Ez lehet az elmaradt gyt miatt? Ilyen hamar intézkednek? Az ex jóformán nem 100 % biztos benne hogy külföldön élek és dolgozom.

2013. máj. 21. 11:01
 1/9 anonim ***** válasza:
GYerektartást behajtják, de nem fognak el érte. Ez valami bűncselekmény.
2013. máj. 21. 11:10
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Konkrétan tartás elmulasztásának vétsége. Ez büntetőügy. Simán lehet kiadni eu-s elfogatóparancsot. Szerintem jobb lenne, ha megkérdeznéd az exedet, hogy tett-e feljelentést a rendőrségen ilyen bűncselekmény miatt, ha igen, akkor pedig jelentkezz be a bíróságon, jelentsd be a címedet és menj el a tárgyalásra. Akár ott is odaadhatod a pénzt az ex-nek, akkor megszüntetik az eljárást. Üdv.
2013. máj. 21. 11:14
 3/9 anonim ***** válasza:
A gyerektartás nem fizetése is bűncselekmény. De hogy ilyen hamar intézkednének....passz, ahonnan jött a hir azok deritsék ki h miért.
2013. máj. 21. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi vagy ki a hír forrása? Nem túl életszerű a dolog. Adósságért senkit sem köröznek, sőt adósok börtöne sincs már.
2013. máj. 21. 11:27
 5/9 anonim ***** válasza:
A gyermektartas elmulasztása valóban bűncselekmény, visszamenőleg viszont nem büntetik. Tehat ha te december óta fizetsz, akkor nem is tud feljelentést tenni, hiába volt elmaradasod.
2013. máj. 21. 11:35
 6/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Kösz, hogy lepontoztatok, bíróságon dolgozom, volt pár ilyen ügyben részem. Hiába fizetsz 2012 novembere óta normálisan, szerintem az asszony korábban tette a feljelentést, hiszen most május van. Azért ez nem olyan rövid idő, hogy ne lehessen egy elfogatóparancsot kiadni. Az sem biztos, hogy a bíróság kerestet, lehet, hogy még a rendőrségen van az ügy.
2013. máj. 21. 12:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább tartózkodási hely megállapítás lehet. Gondolom a Magyar címedre küldtek idézést, iratokat, amit nem vettél át. Ilyenkor kérnek tarthely megállapítást a rendőrségtől.

Ha rám hallgatsz, az mindenkinek a legegyszerűbb, hogy ha már megvan a pénz, akkor felhívod az exed lakhelye szerinti kapitányságot, és megkérdezed, hogy miért keresnek, ha keresnek. Ha csak tarthely, akkor megadod a címedet/telefonszámodat. Ha meg nem, akkor kifizeted a pénzt, és kapsz egy megrovást, vagy valami kis büntetést.

2013. máj. 21. 12:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Felhívtam a kapitányságot de nem adnak telefonon tájékoztatást. Van egy ügyvéd a családban meghatalmazom őt, hogy menjen be és derítse ki mi ez. De ez nagyon költséges dolog lenne nem? Ilyen elfogató parancsot súlyos bűncselekmény esetében alkalmaznak. Ezt olvastamm ebben nincs benne a tartás elmúlasztása. De másról meg nem tudok, ami ilyen jellegú lenne az életemben
2013. máj. 21. 14:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Ügyvédként írom, legyél biztos benne, kiadhatnak eu elf. parancsot. A Fővárosi Törvényszék fog eljárni, s ebben a bcs. típusban vizsgálni fogja az átadás elrendelésének indokát. Ki lehet védekezni. Főleg a fizetési készséggel.
2013. máj. 23. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!