Tarthatok fegyvert, milyen engedéllyel, hogyan?
Igen, valóban nagyon szigorú a szabályzat itthon. Van egy vadász ismerősöm, megmutatta a fegyvereit, és közbe mesélte, milyen szigorúan kell őriznie.
Először is be kell szerezned egy beépített páncélszekrényt, lehetőleg rejtett helyen, és persze kulccsal zárható kell, hogy legyen. Aztán a fegyvereket elméletileg soha senkinek nem mutathatod meg, a kulcsot úgy kell elrejteni, hogy még véletlenül se találhassa meg senki. Rendszeres ellenőrzés van. Nagyon szigorúan veszik ezeket. És akkor a fegyver megszerzéséről még nem is beszéltünk. Ott is szigorú szabályoknak kell megfelelni, és csak tökéletesen megbízható emberek vásárolhatnak majd fegyvert, de ők is csak vadászati célra. Pisztolyt, vagy ilyesmit úgy tudom magánember Magyarországon legálisan nem is szerezhet, persze az antik fegyverek kivételek ez alól, de szerintem a II. vh-sok ebbe nem tartoznak bele.
A vadászos hozzászólóval kapcs.:
A vadászat az egy másik kivétel, de ők gondolom nem II. világháborús fegyverekkel lövik a vadat :). De az tény, hogy így is úgy el kell zárni, külön a fegyvert, külön a lőszert.
Hát én is pont ezt mondom, hogy nem lehet még II. vh-sat sem :)
2.
az előzőnek:
Igen, de csak sportfegyvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!