A barátom elkövetett egy csalást, milyen büntetésre számíthat?
"elég jól átverték amibe bele akart kezdeni, és senkit nem lehetett megtalálni, kihallgatni" - nos, te mit szeretnél azoktól, akik átverték? Hadd menjenek, ti megelégszetek azzal, hogy ők szeretnének kárpótolni? Ugye nem? Akiket a te barátod vert át, ugyanígy vannak ezzel.
Az, hogy más mit úsz vagy nem úsz meg, nem mentesíti sem a barátodat, sem senki mást a törvények alól.
Nos, nem az a lényeg, hogy mit gondolnak a befektetők, hanem a bíróság álláspontja érdekel. A befektetők azért sem jelen pillanatban, mert azt azért elhallgatták, hogy a barátom teljesen lejáratták, megalázták és megverték, a kihallgatás előtt, és után is, és folyamatosan zaklatták. Mindennek ellenére a barátom igyekszik, és tudom, hogy ki fogja fizetni az emberkéket, bár én ilyen incidensek után egy büdös fillért nem adnék az más kérdés már.
Itt a büntetés lenne a fő kérdés, mert ha lecsukják, akkor tuti egy fillért sem látnak pl a befektetők. Értem ezt úgy, hogy a mostani tárgyalás után őrizetbe is vennék, és majd a 2. fokúig esélyt se adnak arra, hogy valahogy rendezze a tartozását. Nyilván való büntetésre számíthat, itt az a kérdés, hogy mégis mire?
Kicsi az esélye hogy 1.foknál őrizetbe veszik.
Szerintem 2-3,5 évig kaphat max, ha letöltendőt kap, de esély van szerintem a feltételes szab.vesztésre is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!