Milyen büntetésre számíthatok?
Figyelt kérdés
Az 1/1975. (II.5. ) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) 31. § (5) bekezdés ca. Pontjába ütköző, és a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszererről szóló 2012. évi II. törvény 219. § (1) bekezdése szerint minősülő a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés.2013. jan. 3. 20:16
1/9 anonim válasza:
30-60 ezer Forint körüli összegre biztosan számíthatsz.
2/9 A kérdező kommentje:
A másik félnek 8 napon túl gyógyuló sérülése van. Hiába hogy ittas volt, és nem volt forgalomba helyezve a járműve, közúti közlekedés megzavarása szabálysértést állapítottak meg ugye a sérülése miatt. Mekkora esély van rá, hogy a jogosítványom elveszik?
2013. jan. 3. 20:47
3/9 anonim válasza:
Ha 8 napon belül gyógyuló, akkor a pénzbírság mellé még min. két évet is kaphatsz :/
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ez óriási. Akkor az fefüggesztett börtönbüntetés lenne valószínűleg. De szerintem csak a bordája tört el, mert a baleset után felpattant, és láthatóan semmi baja nem volt. De a jogosítványom megmarad? Annélkül nagyon nagy gondba kerülnék, attól sajnos függ az életem...
2013. jan. 3. 21:08
5/9 anonim válasza:
Ha valóban te vagy a hibás, akkor 95% hogy úgy ítélik meg, hogy elveszik :/ Sajnálom
6/9 A kérdező kommentje:
Kicsit utána néztek, mindig vannak kiskapuk... Egyébként nem tartom magam hibásnak még 50%-ban sem... Köszi
2013. jan. 4. 21:20
7/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy "híres emberrel" úgymond celebbel ütköztem össze. Szerintem mást nem is kell mondanom
2013. jan. 4. 21:27
8/9 anonim válasza:
Csak nem Bálizs Anett? Ha ő, akkor biztosan elveszik a jogsidat. Olyan ügyvédeket tudnak fogadni.
9/9 A kérdező kommentje:
nem ő :)
2013. jan. 13. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!