Ennek a tb-s rendszernek mi értelme?
Ha nincs TB akkor fizetni kell az orvosi ellátást ugye és közben gyűlik havonta 6.390 Ft amit vissza kell fizetni adósság gyanánt azt havi x 6.390 Ftot ameddig nem fizetted te TB-d vagy a munkaadód!
De akkor ha úgy is visszamenőleg ki kell fizetni akkor mért kell akkor is az orvosi ellátásért ha nincs pont fizetve TB-d?
Ez nagyon nagy lehúzás!
Értem én hogy akkor ezt kihasználva sokan "majd" kifizetik a felhalmozódott TB összegét de ez a tisztességes emberekkel egy kib@..ás!
Mert ez a rendszerbe egy nagy lehúzás és "megnyúzása" pénzügyileg az embernek, jogtalanul!
Vagy fizessen az ember az orvosi ellátásért ha nincs fizetve a tb-je de ne gyűljön a nem fizetett havi összeg!
Vagy gyűljön a havi összeg ha nincs fizetve a tb de ne keljen akkor már külön fizetni az betegellátásért és az utólag úgy is be kellene fizetni azokat a hónapokat amit az ember nem fizetett!
De a kettő együtt azért nagy pofátlanság!
Nem értem a logikát amögött, hogy a munkáltatónak olyan után is fizetnie kelljen a TB-t, akit nem is alkalmaz.
Rendben, fizessen az ember csak akkor, amikor igénybe veszi az ellátást, de akkor ne reklamáljon, ha kézhez kapja a számlát! Már írtam korábban, hogy az nem olcsó, hanem több tízezer is lehet, vagy ha röntgen, műtét kell egy törésnél, az százezres-milliós összeg is lehet. A gyógyszereket is teljes áron kell akkor megvenni. Az orvos alapból 5000Ft-ért vizsgál, 500Ft minden recept stb.
"És valamelyik skandináv országban valamelyik szolgáltatás ingyenes a felsoroltaid közül!"
Ez aztán a pontos meghatározás! Szvsz azzal kevered, hogy Tallinnban, Észtország, a bejegyzett lakosok ingyen használhatják majd a tömegközlekedést, a kommunális adójukba kerül bele az összeg. Az még kérdéses, meddig marad a rendszer, mert eléggé szavazat-hozó intézkedésnek titulálják, mivel a polgármester azután állt elő vele, hogy pártja ellenzékbe került.
"Nem értem a logikát a mögött, hogy a munkáltatónak olyan után is fizetnie kelljen a TB-t, akit nem is alkalmaz. "
Ezt ki mondta te gyógyegér?ÉS még én vagyok itt a buta!
"a bejegyzett lakosok ingyen használhatják majd a tömegközlekedést,"
Nem a tömegközlekedés hanem a víz gáz vagy ilyesmi már nem tudom de utánakeresek!
A munkásai után igen!
Ennyi erővel a munkáltató ne is fizessen TB-t mert majd a munkanélküliektől behajtjuk!
Jah és ha mondjuk valakinek 2 évig nics melója és a tb-t se tudja fizetni annak összegyűlik 151200 Ft adóóság néven!
Persze ez így tök rendjén van marha jó ez a ország!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!