Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ennek a tb-s rendszernek mi...

Ennek a tb-s rendszernek mi értelme?

Figyelt kérdés

Ha nincs TB akkor fizetni kell az orvosi ellátást ugye és közben gyűlik havonta 6.390 Ft amit vissza kell fizetni adósság gyanánt azt havi x 6.390 Ftot ameddig nem fizetted te TB-d vagy a munkaadód!

De akkor ha úgy is visszamenőleg ki kell fizetni akkor mért kell akkor is az orvosi ellátásért ha nincs pont fizetve TB-d?

Ez nagyon nagy lehúzás!

Értem én hogy akkor ezt kihasználva sokan "majd" kifizetik a felhalmozódott TB összegét de ez a tisztességes emberekkel egy kib@..ás!

Mert ez a rendszerbe egy nagy lehúzás és "megnyúzása" pénzügyileg az embernek, jogtalanul!

Vagy fizessen az ember az orvosi ellátásért ha nincs fizetve a tb-je de ne gyűljön a nem fizetett havi összeg!

Vagy gyűljön a havi összeg ha nincs fizetve a tb de ne keljen akkor már külön fizetni az betegellátásért és az utólag úgy is be kellene fizetni azokat a hónapokat amit az ember nem fizetett!

De a kettő együtt azért nagy pofátlanság!

[link]

2013. máj. 14. 16:27
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
49%

Nem értem a logikát amögött, hogy a munkáltatónak olyan után is fizetnie kelljen a TB-t, akit nem is alkalmaz.

Rendben, fizessen az ember csak akkor, amikor igénybe veszi az ellátást, de akkor ne reklamáljon, ha kézhez kapja a számlát! Már írtam korábban, hogy az nem olcsó, hanem több tízezer is lehet, vagy ha röntgen, műtét kell egy törésnél, az százezres-milliós összeg is lehet. A gyógyszereket is teljes áron kell akkor megvenni. Az orvos alapból 5000Ft-ért vizsgál, 500Ft minden recept stb.

2013. máj. 17. 12:46
 32/41 anonim ***** válasza:
33%

"És valamelyik skandináv országban valamelyik szolgáltatás ingyenes a felsoroltaid közül!"

Ez aztán a pontos meghatározás! Szvsz azzal kevered, hogy Tallinnban, Észtország, a bejegyzett lakosok ingyen használhatják majd a tömegközlekedést, a kommunális adójukba kerül bele az összeg. Az még kérdéses, meddig marad a rendszer, mert eléggé szavazat-hozó intézkedésnek titulálják, mivel a polgármester azután állt elő vele, hogy pártja ellenzékbe került.

2013. máj. 17. 12:53
 33/41 A kérdező kommentje:

"Nem értem a logikát a mögött, hogy a munkáltatónak olyan után is fizetnie kelljen a TB-t, akit nem is alkalmaz. "

Ezt ki mondta te gyógyegér?ÉS még én vagyok itt a buta!

2013. máj. 17. 15:41
 34/41 A kérdező kommentje:

"a bejegyzett lakosok ingyen használhatják majd a tömegközlekedést,"

Nem a tömegközlekedés hanem a víz gáz vagy ilyesmi már nem tudom de utánakeresek!

2013. máj. 17. 15:42
 35/41 anonim ***** válasza:
49%
Te mondtad, hogy a munkáltatóknak kéne dupla pénzt fizetni, hogy a munkanélkülieknek ne kelljen fizetni.
2013. máj. 17. 16:25
 36/41 A kérdező kommentje:

A munkásai után igen!

Ennyi erővel a munkáltató ne is fizessen TB-t mert majd a munkanélküliektől behajtjuk!

2013. máj. 18. 15:59
 37/41 anonim ***** válasza:
49%
Nagyon nem érted, mindenki fizeti maga után, csak akinek van bejelentett munkája, annak a munkáltatója átvállalja. Te csak a két végletet ismered??
2013. máj. 18. 16:28
 38/41 A kérdező kommentje:

Jah és ha mondjuk valakinek 2 évig nics melója és a tb-t se tudja fizetni annak összegyűlik 151200 Ft adóóság néven!

Persze ez így tök rendjén van marha jó ez a ország!

2013. máj. 18. 16:51
 39/41 anonim ***** válasza:
66%
Ha a gázt, villanyt, vizet, hitelt, közösköltséget nem tudja fizetni, az is összegyűlik.
2013. máj. 18. 18:09
 40/41 anonim ***** válasza:
48%
De még mindig nem érted ha nincs munkája egy évig átvállalja az önkormányzat ha bejelentkezik munkanélkülire. Egy év után meg mehet közmunkára, ha ez nem tetszik neki akkor meg csak had gyűljön össze.
2013. máj. 18. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!