Ennek a tb-s rendszernek mi értelme?
Ha nincs TB akkor fizetni kell az orvosi ellátást ugye és közben gyűlik havonta 6.390 Ft amit vissza kell fizetni adósság gyanánt azt havi x 6.390 Ftot ameddig nem fizetted te TB-d vagy a munkaadód!
De akkor ha úgy is visszamenőleg ki kell fizetni akkor mért kell akkor is az orvosi ellátásért ha nincs pont fizetve TB-d?
Ez nagyon nagy lehúzás!
Értem én hogy akkor ezt kihasználva sokan "majd" kifizetik a felhalmozódott TB összegét de ez a tisztességes emberekkel egy kib@..ás!
Mert ez a rendszerbe egy nagy lehúzás és "megnyúzása" pénzügyileg az embernek, jogtalanul!
Vagy fizessen az ember az orvosi ellátásért ha nincs fizetve a tb-je de ne gyűljön a nem fizetett havi összeg!
Vagy gyűljön a havi összeg ha nincs fizetve a tb de ne keljen akkor már külön fizetni az betegellátásért és az utólag úgy is be kellene fizetni azokat a hónapokat amit az ember nem fizetett!
De a kettő együtt azért nagy pofátlanság!
Ha akar ellátást keressen melót. Nehogy már az én adómból fizessék az élhetetlen semmirekellő munkakerülők ellátását.
# 16
Mert Magyarországon szerinted az néhány helyen csak úgy meg hogy az ember talál munkát!Te se vagy képbe!
Úgy beszél erről is mindenki hogy "jaj ne az én adómból" mintha azt amúgy kézbe kapná és ő költené el...
És nem a te adódból menne hanem fizetnie kellene látom nem tudtad értelmezni a kérdést és a mondani valómat mivel akkor fizetne az orvosi ellátásért de most hiába fizette ki az orvosi ellátást a be nem fizettet tb-t visza kell neki fizetnie vagyis semmi értelme az egésznek mert az egyik kiüti a másikat!
Semmi kép nem a te adódból menne ne kakkáz be mivel mindenképp az ember saját maga fizeti csak ha munkanélküli duplán ha orvosi ellátásra szorul!
"Nemugacc korcs mer ferrúglak."
Kirájjhekker visszatért közénk!!!
A befizetett TB járulékok köszönő viszonyban sincsenek azzal az összeggel amibe az emberek által igénybe vett orvosi ellátás kerül. A hiányt szeritned miből pótolják? Elővarázsolják? Most az a helyzet hogy ha van egy munkanélküli jobb esetben néhány havonta fizet tb-t, aztán megbetegedik elcsattog a dokihoz csinálnak rajta valami milliós operációt ő meg röhög a markánban hogy életében nem fizetett be összesen 100 ezer forintot a tb-be mégis lehúzta őket milliókkal. Ennek kéne véget vetni. Mindenki kapja azt amiért fize, ne én fizessek az élhetetlen semmirekellők helyett is. Egyrészről pofátlanság másrészről emiatt van hogy kb a szudáni egészségügy színvonalasabb ellátást nyújt, mint az itthoni.
"Mert Magyarországon szerinted az néhány helyen csak úgy meg hogy az ember talál munkát!Te se vagy képbe!"
Ha rászoruló és nem tudja fizetni az önkormányzat átvállalja egy évig. Az alatt csak talál valami munkát ha mást nem közmunkát.
# 19
Biztosan röhög a markába... szerintem a csóri inkább örül hogy megmentették az életét a mütéttel nem azon gondolkodik hogy nem fizetett TB-t és milyen jól járt...
De tudod nem mindenki betegszik meg annyira hogy orvosi ellátásra szoruljon sokszor évekig szóval ezt nem úgy kell számolni hogy egy emberre 6.390 Ft jut XD
Akkor az összes embernek magyarországon minden hónapba annyira meg kellene hogy betegedjen hogy orvosi ellátásra szorul...
De most mit csinálnak"Sok a munkanélküli hajtsuk be rajtuk is utólag de azért fizessenek abba a hónaba amikor nem volt fizetve a TB-je az orvosellátásért még akkor is ha útólag úgy is be kell fizetni az elmaradott TB-t"
Ez a megoldás persze... ez nagy lehúzás!
Tudod te mennyibe kerül az államnak egy rákos beteg ellátása? Az sok tízmilliós nagyságrend. Többszáz ember egész életében befizetett tb járuléka kell ahhoz hogy egyetlen rákos beteget el tudjanak látni. És mennyi rákos beteg van? A többiről nem is beszélve? 10%_a nem jön be a befizetett tb-ből annak az összegnek amibe ez az államnak kerül. Főleg így hogy a lakosság alig negyede fizet tb-t.
Az egészségügy valóban nagyon drága dolog, még a jelenlegi szintű ellátásokon is. A havi 6 ezer csak jelképes összeg.
Az állam 3000 milliárdot költ évente egészségügyre, ez átlagosan havi 50000 forint fejenként a felnőtt lakosságra vetítve, szóval a 6390 még elég jutányos ár.
És úgy tudom, aki tényleg nagyon szegény és a családnak nincs semmilyen jövedelme, ott az önkormányzat átvállalja ezt az összeget.
Jó pénzes lehetsz ha 6 ezer Ft neked jelképese összeg!
Te se legyél politikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!