Mi van akkor, ha jött nekem egy tértivevényes levél és amikor a postán alá akarják velem iratni a tértivevényt, aakor széttépem és otthagyom a levelet?
Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 15:43
1/9 anonim válasza:
Addig nem kapod kézhez a levelet, amíg alá nem írtad a cetlit. Utána azt csinálsz a levéllel , amit akarsz.
2/9 A kérdező kommentje:
De ha engem nem érdekel a levél és csak a cetlit semmisítem meg akkor a feladó mit és hogyan kap vissza?
2013. máj. 11. 16:08
3/9 anonim válasza:
Kap valami visszaigazolást,hogy nem kerested,vagy nem vetted át a levelet.
4/9 anonim válasza:
Gondolom, eme tettedre van megfelelő válasza a postásnak.
5/9 anonim válasza:
Biztosíthatlak, hogy a postai alkalmazottat a legcsekélyebb mértékben sem érdekli, hogy te mit csinálsz a leveleddel, van neki elég dolga a te műsorod nélkül is, ne nehezítsd a munkáját. Írd alá, vedd át, és menj isten hírével.
6/9 anonim válasza:
felvesz egy jegyzőkönyvet, hogy megtagadtad az átvételt,
megküldi a feladónak
onnantól kezdve jogilag te a levelet "átvetted"
tehát nem tudod mentesíteni magadat a hatásaitól.
ha meg értestőt dob be a postás, és nem mész érte, a 140/2004. tv (Ket) alapján
a második megkísérelt kézbesítést követő 5. munkanapon fog "kézbesítettnek" számítani.
tehát, mintha átvetted volna.
ez az alapeset.
7/9 anonim válasza:
Nagyon ostoba és gyerekes cselekedet lenne a részedről,csak saját magad járatnád le!Én is leveleket adok ki postán,biztos hogy bolondnak néznélek.Egyébként feleslegesen tennéd mert ilyen esetben (ha a tértivevény megsérül) kiállítunk egy pót tértivevényt és ugyanúgy visszamegy a feladónak mintha az eredeti lenne rajta-és persze vonatkozna rá a kézbesítési vélelem.Szóval elég nagy hülyeség lenne,ne csináld.
8/9 A kérdező kommentje:
Nem akarok ilyet csinalni. Csak elvi kerdes volt :)
2013. máj. 12. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!