Krafcsikné Gyöngyi kérdése:
Valóban nekem kell fizetni a súlyadót?
Figyelt kérdés
Röviden annyi a történetem,hogy fél évig volt a nevemen egy büfékocsi,amit 2011 november 6-án eladtam hivatalosan ment minden,adásvételit leadtam az okmány irodában azt lehitelesítették. Nos azóta is nekem küldik a súlyadót a tavalyit kifizettem mert nem akartam cirkuszt leadtam a hitelesített adásvételim másolatát száz helyen,h értsék meg nem az enyém a jármű! Most megint kaptam egy 15000ft-os csekket,h fizessem be mert eljárást indítanak! Nekem azt állítják a hivatalban,h amíg a másik fél nem íratta át a nevére addig az én dolgom,h fizessem! Hihetetlen számomra,h semmit nem érek az adásvételivel mert ezek szerint mindegy lett volna,ha egy kockás füzetre írjuk le,nem hivatalos formában! Az okosok a hivatalba azt mondták mivel az "enyém" vonassam ki a forgalomból(de hogy a francba vonassam ki,ha nem az enyém,nincs forgalmim meg rendszámom) Mit tehetnék???2013. máj. 8. 17:03
1/5 eNerdzsy válasza:
Láttam a TV-ben egy riprtot.
A sztori ugyan ez, csak ott személyautó volt a főszereplő, és a parkolási bírságokat is az előző tulajnak küldték.
A rossz hír az, hogy a stúdióba hívott jogász sem tudott más megoldást mint, hogy rá kell venni a vevőt, hogy írassa a saját nevére a járművet.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,sajnos ez nem túl biztató a számomra mert olyan 250km-re van tőlem ugye számot nem cseréltünk azóta már nem is az a lakcíme ami volt! :S azt mondjuk nem értem,hogy minden hülyeségre meg van a törvény,de erre nincs.hogy nem tudják hivatalból felszólítani az erre illetékes szerv!?
2013. máj. 8. 17:47
3/5 anonim válasza:
Nálam ugyazez csak egy ló a gond.Eladtam(még 2010-ben),az új tulaj nem iratta át,továbbadta,beteg lett bevitték állatkorházba,az új tulaj nem fizette ki a kezelést(azt se tudom ki az) és mivel a nyilvántartásban még az én nevemen szerepel,engem piszkálnak:-/.
4/5 anonim válasza:
Nem neked kell fizetned.
Ha a vevő nem íratta át a kocsit, akkor szabálysértést követett el.
Az okmányirodának fel kellett volna szólítania az új tulajt, hogy rendezze a gépjármű átírását.
Menj be az okmányirodába a leigazolt adásvételiddel és az összes papíroddal és kérd meg őket, hogy intézkedjenek a forgalomból kivonásról.
5/5 A kérdező kommentje:
Az okmányirodába már lassan többször járok mint haza:/ nekem ott azt mondták semmit nemtok tenni max annyit,h nem fizetem és előbb utóbb e végett kivonják a forgalomból! nekem ettől a megoldástól annyi a félelmem,h a sok adósságom megmarad és gondolom vhogy be akarják majd hajtani,nem tudom,hogy tegyek pontot a végére!?
2013. máj. 9. 07:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!