Második szakma elvégzése félárvaként, valóban nem kellene fizetnem?
Sziasztok! Félárvaként két éves okj-s képzést kezdtem el (egy hiányszakmát, varrást) nappali tagozatosként, aminek a díja elvileg 2x80.000 Forint. Viszont többször hallottam, olvastam más iskoláknál, hogy nekem félárvaként nem kellene fizetnem a másodszakmáért, az én iskolámban elég passzívak ez irányban (nyáron betelefonáltam ez ügyben, a gazdasági osztályon nem segítettek)
Tudnátok mondani egy oldalt, ahol le van ez a törvényileg vezetve (első-másodszakma térítési díjak, stb. államilag) mert szeptembertől nem szeretnék fizetni, ha lehetne ingyen is.
Google sajna nem segített, köszi a segítséget!
A jegyzőnél érdeklődj a tandíjkedvezményről, mert ő adhat ki olyan papírt, hogy x ok miatt neked x összeget kell csak fizetned, nem a teljeset.
Mentességet, kicsi az esélye, hogy kapnál. A jegyzőt, viszont mindenképp próbáld meg.
Nem véletlen, hogy az iskolában nem segítenek és nem beszélnek pl. ösztöndíjról sem (pedig a hiányszakmákat tanulóknak elvileg jár az államtól ösztöndíj), mert nekik az az érdekük, hogy az államtól meg tőletek beszedjék a pénzt.
Ma már mindenféle (kipás) k*csög alapíthat iskolát anélkül, hogy gyakorlatilag komolyabban rájuk néznének a hatóságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!