Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számíthatok ebben az...

Mire számíthatok ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Küldtek egy árucikket amit nem rendeltem,ill.felbontottam a szerződést.Ezt visszaküldtem,mégis követelik a pénzt.Érték 5 e.ft. A visszaküldésről nincs bizonyiték csak tanu.Mi lesz a jogállás ? Feljelentenek ?Írtam nekik hogy nem fizetek.Csak azok írjanak akikkel már történt ilyen vagy ismerik az ide vonatkozó jogszabályt.
2013. máj. 8. 12:24
 1/1 HZsóka válasza:

Nem egyértelmű az első mondat: nem rendelt vagy rendelt ugyan, de lemondta. Első esetben, ha nem rendelt, azaz sose volt szerződése a küldővel, tiszta ügy, semmi köze hozzájuk, történet vége. Ha volt szerződés, de Ön felmondta, akkor a szerződés szövege a mérvadó a felmondás érvényességére vonatkozóan, abban ugyanis lehetnek kitételek a felmondás ideje és a szerződés megszűnésének időpontja közötti összefüggésekre.

A visszaküldésről pedig nem tanúnak kellene lennie, hanem valami postai dokumentumnak (csomagszállító, tértivevény, stb.) Ha az előbbi kérdésekre nem tud megnyugtató választ adni, lehet, hogy jogosan követelik az összeget Öntől, de 5 ezer Ft miatt bizonyára nem megy senki a bíróságra.

2013. máj. 10. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!