Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az emberiség ellenes cselekmén...

Az emberiség ellenes cselekményeklt miért kelleett átnevezni emberiesség ellenesre?

Figyelt kérdés

Az APEH kerekítési hiba miatt megbüntetett 500 Ft-ra /1995-ben/.

De előtte csőbe húztak egy jegyzőkőnyvvel, amelyben nekem a véletlenből választani, hogy fel, vagy le.

Szerintem inkább ez a emberiesség ellenes cselekedet.

2013. máj. 2. 06:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A nemzetközi jogban volt emberiesség elleni a neve, nálunk meg emberiség ellenes.

Az APEH nem tudom, hogy jön ide...

2013. máj. 2. 07:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Apeh?

1/2 napot eltőlttetek velem, mert 47 helyett 48 at írtam az egyik rublokába.

/beidéztek, megbünttettek, szerintem ez nem emberséges bánásmód./

Lehet, hogy most feljelenthetném őket, mert ez a bűn nem évül el?

2013. máj. 2. 08:01
 3/5 ConnectCare ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Az emberiesség ellenes cselekmények olyan, főleg háborúval sújtott országokban megvalósuló olyan cselekmények, amelyekben az ártatlan civil lakosságot pl. etnikai alapon terrorizálják, mészárolják le. Tehát súlyos, nemzetközi jog által is tilalmazott bűncselekményeket takar a fogalom.

Az APEH (ma már NAV) eljárása semmiféleképpen sem tartozik a fogalom alá, a közigazgatás sajnos néha kellemetlen eljárásokat alkot, ezzel nem lehet mit csinálni.

2013. máj. 2. 08:56
 4/5 Antimod ***** válasza:

Értem, mire akarsz kilyukadni.

Ha a szó jelentésén lovagolunk, akkor valóban "emberiség elleni" tettnek kellene nevezni. Az emberiesség merőben mást jelent, leginkább egy főnevesített melléknév.

2013. máj. 2. 09:03
 5/5 Komplikato ***** válasza:

"A nemzetközi jogban volt emberiesség elleni a neve, nálunk meg emberiség ellenes."

Most nem bántás képen, de az életben nem hívták "emberiség elleni"-nek, az egy tipikusan ilyen félműveltek által közismert, de valójában nem létező kifejezés. És kb. millió vitát láttam már erről. :D

Tehát semmit sem kell átnevezni, mert mindig is emberiesség elleni volt.

2013. máj. 2. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!