Egy machete és egy gumilövedékes pisztoly elég otthonvédelemre? A gumistól a földre kerülne, aztán befejezném a machettával. (Nem megölném! )
Nagyon rossz a helyzet itt Borsodban. A nem megölnémet úgy értettem hogy ha szerencséje van nem hal meg (a bűnöző, aki ki akart fosztani vagy talán meg akart ölni).
De itt úgy is olyan a helyzet, ha megölünk egy rablót, akkor öt új lép a helyébe.
Pont most olvastam hogy egy nőt eljárás alá vontak, mert leszúrta a rablót. Miért?
A Csehországban élő öcsém állandóan arról beszél hogy ott (két országgal arrébb) le lehet lőni a rablót éles fegyverrel minden gond nélkül és hivatalból NEM indít eljárást a rendőrség, ha a helyszínelés során egyértelmű a jogos önvédelem. Ilyesmit kicsit idébb hogy lehetne megoldani?
Körzeti megbízott sincs a közelben, két utcával arrébb két hónapja vertek agyon valakit a házában. Ha villamosmérnök vagy villanyszerelő végzettségű lennék én is éjszakára beáramoznám az ablakaim és az ajtóm.
A párral arrébb lakó szomszéd szerencsés, katona volt és van is éles fegyvere legálisan. Hozzá nem is mentek még be soha.
Ha a fegyvered 7,5 joulenál magasabb torkolati energiával lő ki bármit, akkor az már lőfegyver, engedély kell rá, stb.
A kérdés inkább az, hogyha téged nem véd meg senki, akkor a támadódat ki védi meg?
Tehát szadista vágyaidat akarod kiélni a tolvajon, akit egyszer már mozgásképtelenné tettél, és talán túléli.
Amúgy félreérted a cikket. Eljárást kötelező indítani olyan esetben még a védekező ellen is, de a bíróság mérlegeli, hogy jogos védelmi helyzet volt-e. Valószínűleg nem fogják elítélni. (Csehországban is indul eljárás, sőt világon mindenhol, különben egyszerűen be lehetne állítani legtöbb gyilkosságot önvédelemnek)
Köszönöm az első két válaszoló embernek. Tehát bármi 7,5 joule felett illegális.
Machettát most vettem, eddig nem volt de értik hogy a kapát/kaszát nem tarthatom a házban, a konyhakés nem elég jó. Nem vagyok már fiatal, akik rabolnak azok többnyire (ha nem a szülőkkel járnak) fele annyi idősek sincsenek, mint én, jó erőben vannak, fiatalok. 40 éve is volt, hogy katona voltam de egy pisztollyal én is tudnék védekezni.
Már például íjpuskán és íjpisztolyon is gondolkoztam (a meglévő gumis és a bozótvágó mellé), mint a középkorban. Az elég hatásos és legális is. A legtöbb íjpuska a csontot is átüti, nem akad meg benne.
"Tehát bármi 7,5 joule felett illegális."
Ez nincs így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!