Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gumi lövedékes pisztoly vagy...

Gumi lövedékes pisztoly vagy gáz riasztós?

Figyelt kérdés
egy otthoni támadás esetén melyik a jobb 1 gumi lövedékes pisztoly vagy egy keserüs ?
2012. okt. 12. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:
pszichológiai hatása nagyobb, mint a valós fizzikai hatásuk, ráadásul a gázfegyverrel nehezebb maradandó sérülést okozni, mint a gumilövedékessel.
2012. okt. 12. 14:38
 2/8 Komplikato ***** válasza:
37%
Valami teaser, azaz sokkoló? Vagy sokkolót kilövő stukker? Vagy az itthon törvénytelen? A megállító képessége picit nagyobb. :)
2012. okt. 12. 14:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez igaz.

A gázpisztolyok baromi hangosak.

Szerintem legyen mindkettő.

2012. okt. 12. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:
12%
Egyik sem. Önvédelemre éles lőfegyvert használj, vagy semmit. A gáz/gumilövedékes cuccok jó eséllyel csak felbosszantják a támadót, arról nem is beszélve, hogy a gáz, ha közel vagy hozzá, rád is hat.
2012. okt. 12. 14:59
 5/8 A kérdező kommentje:
utolsó de hát gumi lövedékes pisztolyokat használnak a rendőrök is aszt halottam ! és hát láttam 1 2 képet elég csúnya foltokat hagy még vérzik is !
2012. okt. 12. 15:04
 6/8 anonim ***** válasza:

A rohamrendőrök és az amerikai börtönőrök használják a gumilövedékeseket.(nemtom, lehet, hogy máshol is)

Az éles egyértelműen jobb, már csak hatótáv szempontjából is, de ugyanolyan hasznos, vagy hasznosabb lehet közelre, ha tudod használni.(egy piti rablóhoz, vagy ilyesmihez valószínűleg elég egy gázpisztoly)

Nekem van 2 db gázpisztolyom és tényleg a hangja hathat leginkább egy támadóra, mert kipróbálás gyanánt belesétáltam egy ilyen gázfelhőbe néhány másodpercre(cn-nel, cs-sel és pepperrel is kipróbáltam) és csak 5 perc múlva éreztem a hatását, de akkor sem erősen.

2012. okt. 12. 15:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen mindenkinek ! megy a zöld :))
2012. okt. 12. 15:27
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Otthonra, mindenképpen a gumilövedékest javaslom.

Nem az "öszvéreket", tehát a gumizható gáz-riasztókat, amik 8-10 mm-es "meggymagot" tüzelnek, hanem Keserű Béla kiváló nagygumisai közül valamelyiket, ami eleve gumisnak készült.

18 m-es, 50 shore keménységű gumilövedéket lőnek ki, .38-as peremes riasztótölténnyel meghajtva, ezáltal közel 100 joul energiát adnak át becsapódáskor. (csak támpontként: a légfegyver legális határa 7,5 J, bár a felület nagysága is számít, de példának jó)

5 méterről úgy nekiveri a delikvenst a falnak, hogy elakad a hangja...

Ha felsőtesten találod el, nem hatol be a lövedék a testüregbe, de eltörheti pl. a kulcs csontot, tehát stophatása kiváló. Gyakorolni kötelező, mert a bíróságon adott esetben nehéz magyarázatot adni, ha valakinek sikeresen kilövöd a szemét.

Javasolt típusok: Onesta(pisztoly), Omerta, Vendetta, Dragon, HD.(puskák).

Árban 35, és 100 ezer forint körül fájnak.

2012. okt. 13. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!