Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek ha a volt barátom...

Mit tegyek ha a volt barátom nem fizeti az előfizus telefont ami az én nevemen van?

Figyelt kérdés

Decemberbe vettem-ő korábbi tartozása miatt nem vehetett- neki és magamnak is. Amit én használok az rendesen van fizetve. Ő március-áprilisba nem tudta befizetni a számlát igy lekorlátozták mind2 telefont. Most hó elején lett vége a kapcsolatnak. Félek attól h megszivat. Azt mondta 10-n rendezi a tartozást,és a jövőbe fizetni fogja a számlát és a telefont,mivel kell neki.

Viszont ha mégsem,akkor szeretnék felkészülni h mit tehetek ha mégsem. Úgy gondolom az előfizu diját mindennképp nekem kell fizetnem hisz az én nevemen van. De maga a telefon dijat nem szivesen fizetném ki. Mint ajándékot visszakövetelhetem,akár peres úton is? A telefont ő eladta azóta és vett helyette másikat,igy azt már nem tudná vissua adni,viszont az árát kérhetem? Még 20 honap részlet van a telefonon,havi 2000 ft.

Azt ne irjátok h hülye voltam h vettem neki is telot,mert tudom...

2013. ápr. 28. 12:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Hülye voltál, hogy vettél neki egy telót!
2013. ápr. 28. 12:22
 2/17 anonim ***** válasza:
Menjél be a szolgáltatóhoz, és mond el ott ugyanezt, valószínűleg tudnak segíteni - bár az biztos, hogy fizetned kell továbbra is, de talán nem fog tudni telefonálni róla...
2013. ápr. 28. 12:26
 3/17 A kérdező kommentje:

A letiltásról már érdeklődtem,megoldható de persze az előfizu és tel.dijat fizetnem kell ha ugy van.

Viszont a telefon nincs is nálam,igy nem nagyon akarom fizetni... Azért gobdoltam rá h azt vhogy visszakövetelem,v egy összegbe az árát... ha lehet ilyet.

2013. ápr. 28. 12:29
 4/17 anonim ***** válasza:
9%
esetleg a házát,autóját nem akarod elvenni?
2013. ápr. 28. 12:36
 5/17 anonim ***** válasza:
Neki adtad, elajándékoztad, már az övé. Ennyi erővel most verjem le Pistikén azt a sportszeletet, amit másodikban adtam neki általános iskolában, mert barátok voltunk és már nem?
2013. ápr. 28. 12:41
 6/17 A kérdező kommentje:

Nem,miért venném el?

Csak tudod ha már ugy alakul h fizetem a tel.részleteket is,akkor szeretném a kezembe tartani a telefonom.

2013. ápr. 28. 12:42
 7/17 A kérdező kommentje:

Azért egy közel 50 ezres telefon és sport csoki közt van különbség szerintem.

Nem is igazi ajándék volt mivel eredetileg ő fizeti a telefonnal kapcsolatos költségeket,de elég bunkó mostanában nem tudok beszélni vele rendesen. Szeretnék felkészülni arra ha esetleg megszivatna.

2013. ápr. 28. 12:47
 8/17 anonim ***** válasza:
Más lehetőség nincs, minthogy visszamondod, de ezesetben valószínű, hogy pár tízezer forintot fizetni kell, mert gondolom volt ilyen hűségnyilatkozat. Mérlegelni kell. Te tudod milyen a volt barátod. Esetleg benne van e a pakliban, hogy felhalmoz egy olyan tartozást - akár szándékosan - amit mégannyira sem tudsz kifizetni, mint a lemondással járó költséget.
2013. ápr. 28. 13:00
 9/17 A kérdező kommentje:

Az üzletben egy hölgy azt mondta h ugy a legolcsobb ha azt mondom elveszett a telefin,ez esetben csak az uj sim kártyát kell kifizetnem,és persze tovább kell fizetnem az előfizut...meg a telefont is.

De a telefont szeretném vhogy visszaszerezni tőle,amit ugye ő már eladott... Ilyenkor mi van?

2013. ápr. 28. 14:26
 10/17 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az van, hogy így jártál.

Gyanítom nem szerződéssel adtad oda neki, hogy ilyen és ilyen feltételek alapján használhatja, szóval hivatalos úton semmitsem tehetsz ellene.

Maximum feljelented, hogy ellopta, de azzal sem érsz el sokat, sőt, ha kiderül (mert bizonyítja) hogy te adtad oda neki, akkor meg te szorulsz.

Maximum annyit tehetsz, hogy megkérded egy-két barátodat, hogy kérjék vissza tőle a pénzt, mást nem igazán tudsz intézni.

2013. ápr. 28. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!