Miért alkotják meg a dohányzásellenes törvényeket?
"A betegek kezelése jóval többe kerül mint az adóbevétel"
OK, ezzel mondjuk lehet vitatkozni, mindenesetre nem kis kiadás.
Mert Hódmezővásárhelyen, aminek a polgármestere pont az a Lázár János, aki dohány ügyben most feltűnően lelkes, működik egy dohánygyár, amit helyzetbe akarnak hozni. A cél nem az, hogy ne dohányozzanak, hanem az, hogy a hódmezővásárhelyen gyártó cég termékeit szívják. Ez is egyfajta stratégiai megállapodás. De ezt csak nem lehetett nyíltan csinálni, így előjöttek a mindig hatásos "a nép érdekében tesszük" szöveggel, kitalálták ezeket a rendszerváltás előtti időkre erősen hajazó feelinget hordozó nemzeti dohányboltokat, ahol szerintem majd jó eséllyel csak ennek a cégnek a termékeit fogod megtalálni.
Az egyetlen, ami nekem sem tiszta, hogy számolniuk kell azzal, hogy az EU emiatt szólni fog, mert ez ún. mennyiségi korlátozással azonos hatású intézkedés lesz így (nem a monopólium, hanem az, hogy egy céget favorizál az állam), ami pedig főellenség az EU-ban.
Bár a dolog még alakulóban van, nincs lejátszva, még bejöhet Brüsszel a képbe.
"Mert a tüdőrákot drága kezelni."
Értem én ezt, de az alkoholizmussal összefüggő betegségeket sem olcsóbb kezelni. Azt miért nem tiltják be?
(Nem kötekedni akarok, de ez tényleg érdekelne. Mi a különbség a két dolog között?)
9-es.
Nem értek egyet azzal, hogy csak a fogyasztó egészségét károsítja. Nézz csak meg egy olyan családot, ahol alkoholista van (én tudom milyen, mert ilyenben éltem). Az alkohol minden családtagnak, sőt akár a szűkebb környezetnek tönkreteszi az életét mind mentálisan, mind fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!