Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért küldött nekem levelet a...

Miért küldött nekem levelet a bíróság? Ezt most akkor le kell ülnöm?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja egyik ismerősöm részegen oda hányt egy vasútállomásra, míg én meg egy másik haverom aludtunk egy padon. A rendőrök keltettek föl, mert kijöttek és megbüntettek mindhármónkat 10.000 forintra, úgy tudom közegészségügyi bírság címen. Bár a csekken helyszíni bírság van.. Adtak egy csekket, zöld csekket is, meg egy fehér papírt a közmunkáról, amit csak tegnap olvastam el figyelmesen. Az állt rajta, hogy a bírság megkapásától számított 30 nap után maximum 3 nappal mennyek be a munkaügyi központba hogy közmunkázni akarok és kérjek orvosi alkalmasságit is (fizessek ezért is..).

De itt jön a lényeg. Az eset március 23.án történt, de április 8.án küldtek egy levelet a városi bíróságról (tehát még a 30 nap lejárta előtt), hogy június 24.én várnak tárgyalásra a bírság átváltoztatásáról.

A papíron csak az van, hogy ha 4 hónaposnál idősebb terhes vagyok, akkor nem kell leülni a bírságot, meg ha fogyatékos vagyok. Mivel egyik se vagyok gondolom le kell.

De a többiek nem kaptak ilyen levelet. Igaz nekik még bírságuk sem volt, nekem meg a sokadik, sőt aki oda hányt állítólag rossz címet adott meg, de eddig sose küldtek nekem ilyen leveleket.

Mire számítsak a tárgyaláson? Ez már az, hogy le kell ülnöm majd valahol a bírságot, vagy a közmunkáról is lehet velük beszélni?

2013. ápr. 25. 07:58
 1/2 anonim ***** válasza:
89%

Tök zagyva az egész, amit írsz, szóval nem lehet segíteni.

Szedd össze kicsit a gondolataidat, és mikor az sikerült és már nem írsz olyanokat, hogy "mennyek"...), akkor meNJ be a bírósági panasznapra, és kérd meg, hogy segítsenek értelmezni ezeket a leveleket, és mondják el, mire számíthatsz.

2013. ápr. 25. 08:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Az a kérdés, hogy mit akarsz tenni!?

Ha be fizeted, akkor a csekket be kell vinni utána a rendőrségre, azt le kell fénymásolniuk, majd megküldik a bíróságnak, hogy nem kell elővezetni.

Ha közmunkázni akarsz, akkor kérj orvosi alkalmasságit a háziorvosodtól 2600Ft, majd jelentkezz közmunkára (2*6 óra).

Ha leülni szeretnéd, akkor ne csinálj semmit, csak várj. Menni fognak érted egyszer a rendőrök, és az elővezetés költségével leülheted. Kilóméterenként 450Ft a költsége, de minimum 7eFt, a lakóhelyedtől a BV intézetig.

2013. ápr. 25. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!