Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek a tegnap éjszakának (testi sértés)?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömmel a Mester utca környékén sétáltunk késő este, és ketten belénk kötöttek, pontosabban a haveromba, mert cigizett, és cigit kértek tőle, de nem adott. Mondta tovább, olyanokat, hogy "nem akarlak kirabolni csak egy cigit adjál", ismerősöm meg ideges volt már, visszaszólt, hogy "menj a p....-ba". Akkor az egyikük rákiabált az ismerősömre, hogy "ne legyél b.zi", meg azt, hogy "bajban vagy k..ög", stb., én akkor elhúztam az ismerősömet és elindultunk félig szaladva, de jöttek utánunk kb 20 métert. Akkor az egyikük egy kicsit meglökte az ismerősöm vállát, aki válaszul akkora csapott ütést mért a fejére, hogy valószínűleg betört az orra, legalábbis összecsuklott és tiszta vér volt minden.

A másik elkezdett telefonálni, de nem tudjuk hogy rendőrt hívott-e, azonnal elmentünk a környékről.

Most mindketten félünk a következményektől. Ha esetleg volt feljelentés, szerintetek mennyi esélye van annak, hogy megtalálnak minket és bírósági tárgyalás lesz? Kötelességünk lett volna mentőt hívni? És az ismerősömet mivel vádolhatják meg? Ez önvédelemnek vagy támadásnak számít? Mert ők nem ütöttek, de szerintem akartak, érződött. Meddig féljünk attól, hogy kopoghat a rendőr? 1 nap, 1 hét? Valaki aki tudja ezeket, légyszíves segítsen!

2013. ápr. 24. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Nos itt lehet pár dolog. Ha volt térfigyelő a közelben és felvett mindent akkor láthatják hogy önvédelem volt-e vagy támadás, bár szerintem ez önvédelemnek számít mert végül "lefegyverezted" az illetőt. És ha jól kiveszik az arcotokat akkor beazonosíthatnak titeket, de nem valószínű. Ha megjelennek a zsaruk nem kell félni, ha beakarnak vinni akkor menjél velük mondd el hogy önvédelem volt és ennyi. És valószínű megusszátok ennyivel, de mivel gondolom kisebbségiek voltak így testi sértés is lehet belőle mert ugye őket védi ez a tetves kormány és nekünk tűrnünk kell ahogy szívatnak meg kirabolnak minket. Szerintem beszélj egy ügyvéd ismerősöddel.
2013. ápr. 24. 12:38
 2/5 acelsziv ***** válasza:
Elvileg a térfigyelő nem rögzít. Egy ismerősömet arrafelé rabolták ki és azt mondta a rendőr, hogy nincs videobizonyíték, mert nincs rögzítés.
2013. ápr. 24. 13:44
 3/5 perfectlie ***** válasza:

A rendőr bekopogtatni nem fog hozzád,ettől nem kell tartani.Jogi tekintetben pedig nem úgy működik,hogy vagy önvédelem vagy támadás,de egy orrvérzés miatt 1-2 kihallgatáson és látlelet vételen kívül nem sokat tennének(ha lenne bármi is belőle).

Szerintem egyébként az a biztos,ha nem mentek egy darabig arra,és jól körülnéztek ha mégis.A telefon pedig szerintem egy pár baráthoz volt intézve nem pedig a rendőréghez.

2013. ápr. 24. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Debrecenben történt? Itt hallottam egy hasonló esetről
2013. ápr. 24. 14:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki a dolog, hogy nem lett folytatása, rendőr egyikünket sem keresett.

Tanulság: Rossz környéken éjjel nem szabad semmivel sem okot adni a balhés arcoknak a kötekedésre. Ha a haverom nem cigizik, lehet nincs ez az egész, bár ki tudja.

2013. ápr. 28. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!