Kaphatok másodfokon súlyosabb ítéletet, ha az ügyész elfogadta az első fokú ítéletet?
Figyelt kérdés
Büntetőügyről van szó és én fellebbeztem, de az ügyész nem.2013. ápr. 15. 17:38
1/6 anonim válasza:
Alapvetően nem. A büntetést nem lehet súlyosbítani, de a 2. fokú bíróság kiszabhat olyan, a törvény által kötelezően előírt intézkedést, amit az 1. fokú elmulasztott, és ennek lehet erősen hátrányos következménye. Ez különösen vagyonelkobzás lehet. De ha nálad ez nem merül fel, akkor nem nagyon van mitől tartani. Nézd át ezt az oldalt is:
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nekem közlekedési ügyem volt és az első fokon eljáró bíró még ki is emelte, hogy ő most milyen enyhe büntetést adott. Én viszont a felmentésemért küzdök.
2013. ápr. 15. 18:04
3/6 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy mi a minősítés, és milyen ítéletet kaptál első fokon?
4/6 A kérdező kommentje:
Cserbenhagyás személyi sérülés nélkül, 8 hónap felfüggesztett. Fellebbeztem, mert nem én követtem el. Bizonyíték nincs, csupán utalások a személyemre.
2013. ápr. 15. 19:31
5/6 anonim válasza:
A tanúvallomás is bizonyíték, ha ezzel segítettem.
6/6 A kérdező kommentje:
Éppen ez az, ami nincs, de ezen kívül más se, ami konkrét bizonyíték lenne.
2013. ápr. 15. 19:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!