Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van, ha nem csinálom meg...

Mi van, ha nem csinálom meg az adóbevallásom? Első évem, csak diákmunka volt.

Figyelt kérdés
2013. márc. 1. 00:31
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Mulasztási bírságot kaphatsz miatta. És utána úgyis meg kell csinálnod, szóval fölösleges halogatni mert magaddal szúrsz ki.
2013. márc. 1. 01:02
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Jobb esetben figyelmeztetnek írásban, hogy nem kapták meg az adóbevallásodat és ezt a hiányosságot minél előbb pótold. Rosszabb esetben pénzbüntetést.
2013. márc. 1. 01:04
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Semmi. Én volt, hogy öt évig nem csináltam.
2013. márc. 1. 02:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

És ha öt éven belül észreveszik, visszamenőleg mulasztási és késedelmi bírság. Elég durva.

Lehet, hogy egy darabig nem veszik észre. Azon múlik, az ellenőrző programot mikor futtatják arra az adatsorra.

A kifizetőnek meg kell adnia, kinek miért mikor mennyit fizetett. Mivel egy évben sokmillió kifizetés történik, eltart, míg földolgozzák. De ha sorra kerül, kibukik. Onnantól automatikusan megy a levél, nem kell hozzá ügyintéző. Majd meglátod, az aláírás is gépi.

2013. márc. 1. 11:53
 5/5 anonim ***** válasza:
#3 Akkor nagy mázlista vagy, mert nekem már akkor küldik a levelet, ha elszámoltam valamit.
2013. márc. 1. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!