Segítene valaki, most hova forduljak?
ezt a kérdést írtam, ki: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__36898..
ezzel semmi gond idáig, csak ma kaptam levelet hogy feljelentett a Tesco lopásért, és 25.000 ft kártérítést követel!! most mit csináljak? én kifezettem azt amit véletlenül kihoztam:( sose loptam életemben, ez már több mint megalázó...
Kedves Kérdező!
MOST NAGYON FIGYELJ RÁM:)
Amit tehetsz és nem túl költséges csak sok macera és utána járás. Mivel szabálysértési eljárást indított ellened a jegyző ( vagyis az önkormányzat) ülj le és írj le mindent és keresd fel a helyi fogyasztóvédelmi irodát. Ők hivatalból és jótékonyságból segíteni fognak.
ÍRd le pontosan mi és hogyan történt. Mindent. Csinálj másolatot arról a levélről amit most kaptál, azon is kell legyen egy határidő amíg cselekedhetsz. Ezt próbáld húzni. Írj egy gyönyörű kérelmet arra, hogy engedjék el vagy csökkentsék a bírságot, mert te még soha nem csináéjtél ilyet és nem is karatrad, jóhiszemúen bementél és mindnet megtettél,hogy tisztázzáok az esetet,amiről ők jegyzőkönyvet készítetek, de te nem kaptál másolatot, mert kellett volna adjanak. kifizetted stb. Aztán hivatkozz arra, hogy a férjed,párod munkanálküli egyedül GYES-ből GYEd-ből nevleitek a gyereket stb sírj egy kicsit.
A fogyaszó védelemhez is vidd el ezt a leveled is. Ott ism ond el jegyzőkönyv másolato nem kaptál, blok az már jansna nibcs meg mert nem gondoltad,hogy eljárás lesz belőle. Ügyvéd fog neked segíteni. De mindig mindnet le kell írjál és határidőket húzni. Holnap már mehetsz is a köröket kezdeni. Önkormányzatnak szép rege arról,hogy nem vagy ilyet és a stb, nekik is van 30 napjuk,hogy válaszoljanak addig pedig össze is lehet spórolni a pénzt has még is ki kell fizetned. Ha meg nem akkor spóroltál magatoknak kicsit. A fogyasztó védelmet is fel kell keresned... stb de már többször elmondtam ezeket teheted.
:) én elismerem h hibáztam de egyszerűen nem tudok ennyit fizetni. ez jó ötlet utánajárok, legalább ne ennyit kelljen. az illetéket megilyeneket maximum...azt ki kell fizetnem ígyi úgyis.
arra értettem hogy pl. a barátnőm lopott, na de ő tényleg, és egyszerűen megkérték h tegye vissza ha nem akar balhét. pedig már pénztáron kívül volt. ennyi. -
hát úgy látszik biztonsági őre és áruház válogatja...
köszönöm a hasznos tanácsokat mindenkinek, aki vette a fáradtságot, tényleg hálás vagyok!!!!
a bírság 10.000ft
ezen felül követel a tesco 15000 ft-ot. a bírságot tudomh ki kell fizetnem ugye a szabálysértés miatt. ezt értem is, nem háborgok. de a kártérítést már nem értem...hiszen nem okoztam végülis anyagi kárt a tesconak...
voltam a fogyasztvédelemnél, ott azt mondták hogy intézkednek csak sok az ügyük, türelmet kérnek. a Tescoban nem adtak jegyzőkönyv másolatot...már fogalmam sincs hogy nekik volt igazuk, hogy nem adtak, vagy nem...mert nekem mindenki azt mondta adniuk kell...na mind1
a lényeg hogy most azon fáradozok hogy ne kelljen fizetnem. az önkormányzathoz még mennem kell, azt mondta a Hölgy ott, hogy valószínűleg nem lesz semmi belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!