Ha tanú vagyok, kérhetem a Be szerint, hogy az ügyészségen tegyek vallomást és ne a rendőrségen?
köszi, de és írásban hogyan?
a rendőr azt mondja telefonon, hogy márpedig ilyen nincs, és mindenképp személyesen kell.
komolyan néha az az érzésem, mintha a Be csak dísznek lenne
A főszabály valóban az, hogy személyesen, ha nincs nyomós indokod rá, akkor bizony muszáj bemenni és vallomást tenni. Az írásbeli tanúvallomást is csak akkor lehet tenni, ha engedélyezik. De egy próbát megér.
Mondjuk ha leírod a problémád - akár privátban - lehet, hogy el tudom oszlatni a kételyeid, ugyanis nem kell semmiféle rossz dolgora számítani a tanúvallomás tételekor (leírhatom nagyjából a gyakorlati menetét is).
abszolút nyomós indokom van, igazolni is tudom, ill. az ügy jellege is eleve olyan, de már hiába kérvényeztem, egyszerűen nem érdekli őket, még csak nem is válaszolnak.
most írjak panaszt a Nyom. Ügyészségre, hogy mennyire agyrém az egész eljárás és kérjem a kivizsgálást, hogy mégis miért nem válaszolnak a kérvényeimre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!