Törvényes szerintetek amit csinál?
Figyelt kérdés
A munkahelyemen van olyan kolléganő aki 1 héten 2-3 nap csak 4 órát dolgozik a 8 helyett és a maradék időt soha nem dolgozza le,csak úgy kapja ,,ajándékba",mert családi gondja van. E miatt a többi dolgozó munkaideje ő hozzá kell hogy igazodjon és sokszor csak 1 nappal elötte tudom meg hogy másnap hogy kell mennem dolgozni(és még másik 3 kolléganő is).Nem tudunk semmit előre tervezni e miatt,pedig nekünk is van családunk. A másik dolog hogy a munkaidő nyílvántartási lapot(jelenléti ív nincs a dolgozok számára hozzá férhető helyen hogy minden nap alátudjuk írni,e helyett 2-hetente vagy hó végén hozza oda a fönök vagy a helyettes aláírásra úgy hogy ő a saját kézírásával írja be előre a munkaidőmet. Én úgy tudom hogy ezeknek nem így kéne lenni és amig a régi fönököm volt addig ilyen nem volt,csak amióta az új van .2013. ápr. 8. 17:17
1/7 anonim válasza:
Nem törvényes. De a vállalkozók többsége nem törődik a törvénnyel. Ha háborogsz, rövidesen nem lesz munkád.
2/7 anonim válasza:
Nyugi, az összes munkahely tele van ilyen "kedves" kolléganőkkel, akik kihasználják, hogy családjuk/gondjaik/gyerekük/beteg szüleik vannak (legalábbis erre hivatkoznak) és minden alkalmat megragadnak a lógásra.
Meg vagyunk mi a becsületes marhák, akik hülye fejjel rendesen járnak dolgozni (a nagy semmiért cserébe).
3/7 A kérdező kommentje:
ez nem vállalkozói munkakör,közszféra de azért úgy gondolom mindennek van határa.
2013. ápr. 8. 17:51
4/7 A kérdező kommentje:
És ráadásul nem csak ő hozzá kell alkalmazkodni,az egyik kijelenti hogy ő nem tud ettől eddig dolgozni csak attól addig és megkapja a kedvezményt, a másik terhes őt meg kimélni kell és munkaidőkedvezmény neki is és még sorolhatnám,aztán maradunk 4-en akik a hogy a 2-ke írta becsületesen járunk dolgozni és végezni a munkánkat és még nem kevés szekálást is kapunk mellé. És ha szólni merünk rögtön az a válasz hogy akkor kérd át magad máshová.
2013. ápr. 8. 18:17
6/7 A kérdező kommentje:
azért egy kicsit morbid hogy én már itt dolgozok 16 éve,ő meg 3/4 éve jött ide és én kérjem át magam az ő hozzá nem értése miatt?!
2013. ápr. 8. 19:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!