Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mely kivégzési módszert...

Mely kivégzési módszert alkalmazzák Amerikában?

Figyelt kérdés

Ha már itt vagyunk,jogosnak tartod,hogy Amerikában egyes államokban van kivégzés?

Én úgy gondolom,hogy teljesen jogos.

Azt tapasztalom,hogy az emberek sajnálják azokat akik a kivégzésükre várnak.Szerintem,ezen nincs mit sajnálni.

Csak érdeklődés szempontjából milyen kivégzési normák vannak?Illetve melyeket tartasz a leghumánusabbnak?

18/F

2013. ápr. 5. 20:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Amerikában a gázkamra és az injekció van jelenleg!
2013. ápr. 5. 20:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Villamosszék nincs is már?
2013. ápr. 5. 20:49
 3/11 Vadkan01 ***** válasza:
Vissza a pallosjogot!
2013. ápr. 5. 21:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem az injekció a legelterjedtebb és a leghumánosabb is.

Villamosszéket alkalmaznak az USA 4 államában.

2013. ápr. 5. 21:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Én a villamosszéket tartom a legkíméletesebbnek.

Másodperc töredék alatt kikészíti az agyat.

Az injekció meg többféle vegyületből áll nem?

Valamikor régebben olvastam egy könyvet erről,hogy ez nem olyan biztonságos ahogy mondják.Mert előfordulhat,hogy ütik egymást.Szóval,akció közben simán felébredhet a delikvens és várja pár percen át,hogy mikor is áll meg a szíve.

2013. ápr. 5. 21:22
 6/11 anonim ***** válasza:
villamosszék hivatalosan 4 államban van, de csak 1 állam(Nebraska) engedi választani a méreginjekció helyett. minden más államban csak az injekció a kivégzés módja.
2013. ápr. 5. 23:24
 7/11 anonim ***** válasza:

a villamosszék nem humánus, mert:

"A kivégzés során a testhőmérséklet elérheti a 60 °C-ot, gyakran füst is képződik, illetve az elítélt teste több helyen el is szenesedhet, extrém esetben egészen morbid égési sérülések keletkezhetnek. Megeshet, hogy az elítélt az áramütések között magához tér és nagy fájdalmai vannak. Előfordult az is, hogy a szokatlanul erős szívű áldozatnál az áramütést többször megismételték, mire a szív megállt, de ennek következményeként az elítélt feje gyakorlatilag elhamvadt."

2013. ápr. 5. 23:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Sajnálni is kell egy szívtelen gyilkost....
2013. ápr. 6. 00:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy rengeteg embert engedtek már ki a halálsorról, mert kiderült, hogy ártatlanok. Olyan esetek is voltak, amikor már kivégezték őket, amikor elkapták a valódi tettest. Mindezt úgy, hogy kivégzésre csak akkor ítélhető elviekben egy ember, ha minden kétséget kizárólag bizonyított a bűnössége.
2013. ápr. 6. 07:20
 10/11 petizacc ***** válasza:

-gázkamra

-méreginjekció

-sortűz

-villamosszék

Az a 4 fajta kivégzési módszer van összesen jelen az Államokban. Minden állam maga válogatja, hogy melyiket alkalmazza. Valahol az elítélt eg is választhatja a kivégzés módját.

2013. ápr. 6. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!