Mely kivégzési módszert alkalmazzák Amerikában?
Ha már itt vagyunk,jogosnak tartod,hogy Amerikában egyes államokban van kivégzés?
Én úgy gondolom,hogy teljesen jogos.
Azt tapasztalom,hogy az emberek sajnálják azokat akik a kivégzésükre várnak.Szerintem,ezen nincs mit sajnálni.
Csak érdeklődés szempontjából milyen kivégzési normák vannak?Illetve melyeket tartasz a leghumánusabbnak?
18/F
Szerintem az injekció a legelterjedtebb és a leghumánosabb is.
Villamosszéket alkalmaznak az USA 4 államában.
Én a villamosszéket tartom a legkíméletesebbnek.
Másodperc töredék alatt kikészíti az agyat.
Az injekció meg többféle vegyületből áll nem?
Valamikor régebben olvastam egy könyvet erről,hogy ez nem olyan biztonságos ahogy mondják.Mert előfordulhat,hogy ütik egymást.Szóval,akció közben simán felébredhet a delikvens és várja pár percen át,hogy mikor is áll meg a szíve.
a villamosszék nem humánus, mert:
"A kivégzés során a testhőmérséklet elérheti a 60 °C-ot, gyakran füst is képződik, illetve az elítélt teste több helyen el is szenesedhet, extrém esetben egészen morbid égési sérülések keletkezhetnek. Megeshet, hogy az elítélt az áramütések között magához tér és nagy fájdalmai vannak. Előfordult az is, hogy a szokatlanul erős szívű áldozatnál az áramütést többször megismételték, mire a szív megállt, de ennek következményeként az elítélt feje gyakorlatilag elhamvadt."
-gázkamra
-méreginjekció
-sortűz
-villamosszék
Az a 4 fajta kivégzési módszer van összesen jelen az Államokban. Minden állam maga válogatja, hogy melyiket alkalmazza. Valahol az elítélt eg is választhatja a kivégzés módját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!